Την Πέμπτη στην Αθήνα ο Γερμανός ΥΠΕΞ Στάινμαγερ

Για την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, στις 14:00, έχει οριστεί η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά με τον Γερμανό ομόλογό του, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ (Frank-Walter Steinmeier), ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας έχει ένα διευρυμένο πρόγραμμα συναντήσεων, το οποίο θα πραγματοποιήσει συνοδευόμενος από τον κ. Κοτζιά, καθώς θα συναντηθεί τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, όσο και με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Αυτές οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν πριν από την κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών στο υπουργείο Εξωτερικών, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών, κοινές δηλώσεις των δύο υπουργών προς τον Τύπο και γεύμα εργασίας.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο υπουργός Εξωτερικών θα συνοδεύσει τον κ. Στάινμαγερ στο Ίδρυμα Ευγενίδου, όπου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί τελετή αναγόρευσης του υπουργού Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΘΗΝΑ, ΠΕΜΠΤΗ, ΚΟΤΖΙΑΣ, ΣΤΑΙΝΜΑΓΕΡ