Στο ΑΣΕΠ και οι μετατάξεις

Στον έλεγχο του ΑΣΕΠ περνούν οι μετατάξεις στο δημόσιο στην προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών να καθιερώσει αντικειμενικά κριτήρια και σε αυτή τη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΑΣΕΠ θα αναλάβει τον απόλυτο έλεγχο, γι΄ αυτές, όπως ακριβώς γίνεται και με τις προσλήψεις και τις επιλογές προϊσταμένων.

Πριν λίγες ημέρες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις για το νέο ρόλο που θα αναλάβει η ανεξάρτητη αρχή, μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και του προέδρου του ΑΣΕΠ Γιώργου Βέη, ενώ όπως επισημάνθηκε το σχέδιο νόμου, με το οποίο θα περνούν στον έλεγχο του ΑΣΕΠ οι μετατάξεις, θα σταλεί προς ψήφιση στη Βουλή, αμέσως μετά την κατάρτιση του νέου μισθολογίου, προκειμένου να αποφευχθούν οι μισθολογικές ανισότητες μεταξύ των υπαλλήλων διαφορετικών υπηρεσιών, που διαθέτουν τα ίδια προσόντα.

Έτσι, συνολικά οι διαδικασίες για την επιλογή των μεταταχθέντων και μετακινούμενων υπαλλήλων (μοριοδότηση, με κοινωνικά και τυπικά κριτήρια, τελική επιλογή κλπ) θα διεξάγεται από το ΑΣΕΠ, ενώ εκτιμάται ότι οι προκηρύξεις μετατάξεων για την κάλυψη κενών θέσεων θα δημοσιευτούν μετά την ολοκλήρωση των νέων οργανογραμμάτων στις δημόσιες υπηρεσίες και το νομοσχέδιο για την κινητικότητα στο δημόσιο.

Σημειώνεται ότι στη δικαιοδοσία του ΑΣΕΠ δεν θα υπαχθούν οι υποχρεωτικές μετατάξεις του «Καλλικράτη», καθώς για τον Ιούνιο έχουν δρομολογηθεί επιπλέον 4.500 μετατάξεις υπαλλήλων, από τις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις προς τις περιφέρειες και από τις τελευταίες προς τους δήμους, λόγω της μεταφοράς αρμοδιοτήτων.

Πάντως, όταν στον τέλος του 2010 ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης είχε προαναγγείλει την αλλαγή  της διαδικασίας μετατάξεων, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, είχε πει ότι «δεν βλέπει να χρειάζεται το ΑΣΕΠ στη διαδικασία των μετατάξεων».

Για το σχετικό δημοσίευμα κάντε κλικ εδώ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ