Στα σκαριά η δημιουργία μεγάλου φυσικού πάρκου στο Φαληρικό όρμο

Mεγάλο φυσικό πάρκο, έργο ανάσα για την Αττική, στο οποίο θα υπάρχουν χώροι αναψυχής, άθλησης και κολύμβησης, προβλέπεται να δημιουργηθεί σε έκταση 760 στρεμμάτων στην παραλιακή ζώνη του Φαληρικού όρμου (δήμοι Καλλιθέας, Μοσχάτου, Νέου Φαλήρου).

Με την παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, σε χθεσινή συνεδρίαση, παρουσιάστηκε το master plan της συγκεκριμένης παρέμβασης, που έχει τη σφραγίδα μελέτης του Ιταλού αρχιτέκτονα Renzo Piano κι αποτελεί μια ευγενική χορηγία του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».

Επισημαίνεται ότι η λεωφόρος Ποσειδώνος θα μετατοπιστεί προς τη θάλασσα, θα υπογειοποιηθεί και μεγάλο τμήμα της θα καλυφθεί , σύμφωνα με την προμελέτη, από το πάρκο.

Σε ένα πρόγραμμα ανάπλασης που εντάσσονται όλα τα απαραίτητα υδραυλικά και αντιπλημμυρικά έργα και οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, η δόμηση δε θα ξεπερνά τα 2.500 τετραγωνικά μέτρα και αναμένεται παράλληλα να δημιουργηθούν δύο κανάλια, 120 και 150 μέτρων, που θα φέρνουν το θαλασσινό νερό προς το εσωτερικό σε μια τεράστια προστατευόμενη πισίνα.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω πάρκο θα έχει έκταση 1.000 στρέμματα, το master plan του, σύμφωνα με πληροφορίες θα εγκριθεί στις 20 Μαΐου και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν περιβαλλοντικές μελέτες και κατ’ επέκταση η αδειοδότηση, η έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος σχεδιασμού και τέλος όλες οι αναγκαίες τεχνικές μελέτες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΕΚΑ