Σκέψεις για ποινικοποίηση του bullying από τον Παρασκευόπουλο

«Απ’ όσο γνωρίζω από συζητήσεις με τον εξαιρετικό συνάδελφο και νυν υπουργό, τον κ. Παρασκευόπουλο -ασχέτως κόμματος- ο οποίος είναι διαμάντι σαν συνάδελφος, νομίζω ότι πρόκειται να φέρει κάποιο νόμο, όπου να ποινικοποιείται το bullying και επίσης θα έχει και διοικητική και ποινική ευθύνη αυτός ο δημόσιος λειτουργός, ενώπιον του οποίου θα εξασκείται το bullying».

Τα παραπάνω επεσήμανε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή «Καθημερινά», με τους Νικόλ Καζαντζίδου και Χρήστο Μάτη ο Γιώργος Παυλίδης, καθηγητής μαθησιακών δυσκολιών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Όπως είπε ο κ. Παυλίδης, από διεθνείς έρευνες φαίνεται ότι μόνο το 4% των εκπαιδευτικών παρεμβαίνει υπέρ του θύματος, όταν εξασκείται το bullying μπροστά του και οι υπόλοιποι το παρακολουθούν. Επίσης, επισήμανε ότι το 71% των παιδιών στις ΗΠΑ που παίρνουν το πιστόλι και σκοτώνουν έχουν υποστεί συστηματικό bullying, έχουν μαθησιακές δυσκολίες ή διάσπαση προσοχής. «Είχαν υποστεί bullying, δεν είχαν τη δύναμη να αντιδράσουν με αποτέλεσμα η δύναμή τους να είναι το πιστόλι» είπε ο κ. Παυλίδης.

Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι η λέξη σχολικός εκφοβισμός (school bullying) είναι πολύ απαλή για να δώσει το νόημα και χαρακτήρισε το bullying ως μια επαναλαμβανόμενη βία, η οποία δεν έχει αιτία και πάντοτε εξασκείται από ισχυρότερους προς αδύναμους.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, BULLYING, ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ, ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση