Συνάντηση Σπίρτζη με δημάρχους για ΟΑΣΘ -Δεν κάλεσε Τζιτζικώστα

Θα παραστεί στην αυριανή συνάντηση των δημάρχων του νομού Θεσσαλονίκης με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια δεν έχει προσκληθεί, όπως ο ίδιος δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Έρχεται ο αρμόδιος υπουργός στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει το σχέδιο για τις αστικές μεταφορές. Προσκαλεί τους δήμους και αφήνει απ’ έξω την Περιφέρεια […] Εμείς, σε κάθε περίπτωση, θα είμαστε εκεί, απρόσκλητοι. Και θα είμαστε εκεί για να εξηγήσουμε στους αρμόδιους του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων πώς έχουν τα πράγματα» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Επανέλαβε πως η πρόταση είναι μία και την έχει υποβάλει εδώ και χρόνια η Περιφέρεια Θεσσαλονίκης: «Να δημιουργηθεί ένας φορέας, με βάση τον νόμο και τις αρμοδιότητες της μητροπολιτικής διοίκησης, που βρίσκονται στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, στον οποίο θα συμμετέχουν η Αντιπεριφέρεια και η Περιφέρεια και οι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος τουλάχιστον, και σ’ αυτόν τον φορέα θα μπουν όλες οι αστικές συγκοινωνίες».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΑΣΘ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ, ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ, ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΕ


Αφήστε μια απάντηση