Συνάντηση υπουργών-μεταναστών Μεγάρου Υπατίας

Η οριστική πρόταση της κυβέρνησης, διά στόματος Ραγκούση, για τους μετανάστες-απεργούς πείνας του Μεγάρου Υπατία (βλ. σχετικό θέμα της aftodioikisi.gr, πατώντας εδώ) βρίσκεται επί τάπητος σε συνάντηση που πραγματοποιούν αυτήν την ώρα στο κτήριο της ΓΣΕΕ οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα, ο γ.γ. Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του ΥΠΕΣ Ανδρέας Τάκης, ο προέδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, εκπρόσωποι των μεταναστών-απεργών πείνας και μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης.

Σημειώνεται ότι η πρόταση Ραγκούση είναι η τελευταία ευκαιρία για τους μετανάστες-απεργούς, οι οποίοι έχουν πλέον δύο λύσεις, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά κύκλοι του ΥΠΕΣ: ή τη δέχονται ή απελαύνονται.

Νωρίτερα, το μεσημέρι, επισκέφθηκε τους μετανάστες-απεργούς πείνας στο Μέγαρο Υπατία ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ανδρέας Μαρτίνης σε μια προσπάθεια να τους μεταπείσει και να μετακομιστούν στα νοσοκομεία.

Την ίδια ώρα, προθεσμία για να δικαστούν την Παρασκευή έπαιρναν από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο οι δύο γυναίκες συνοδοί των μεταναστών-απεργών πείνας, που συνελήφθησαν ύστερα από καταγγελίες του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του «Ερυθρού Σταυρού». Οι δύο γυναίκες κατηγορούνται «για επικίνδυνη σωματική βλάβη τελεσθείσα διά παραλείψεως κατά συναυτουργία και παράνομη βία», καθώς φέρονται να εμπόδισαν τους μετανάστες να λάβουν τροφή.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ