συνάντηση-ε-χριστοφιλοπούλου-με-γ-γ-υπ-242178
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 05.11.2013 | 19:00

Συνάντηση Ε. Χριστοφιλοπούλου με Γ.Γ. υπουργείων και ΟΟΣΑ για τα διοικητικά βάρη στις επιχειρήσεις

Τη σταθερή βούληση της κυβέρνησης για μείωση των διοικητικών επιβαρύνσεων στις επιχειρήσεις επανέλαβε η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, στη συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την πορεία του έργου «Αποτίμηση Διοικητικών Βαρών σε νόμους και κανονισμούς στην Ελλάδα για επιλεγμένους τομείς της ελληνικής οικονομίας», που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Στεφάνου, οι Γ.Γ. των Υπουργείων Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Υγείας, ανώτερα στελέχη των Υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, η ΕΛ.ΣΤΑΤ., καθώς και η ομάδα Έργου του ΟΟΣΑ.

Η κυρία Χριστοφιλοπούλου ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών, για την επιλογή και ανακοίνωση «άµεσων και επιλεκτικών παρεμβάσεων» (quick wins), μέσα στο Νοέμβριο, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχουν εκδοθεί οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις για την εφαρμογή τους. Επιπλέον, κάλεσε τα Υπουργεία να συμβάλλουν στην εμπέδωση κλίματος μόνιμης διυπουργικής συνεργασίας.

Υπενθυμίζεται, ότι το συγκεκριμένο έργο αφορά στην αποτύπωση και μέτρηση των διοικητικών επιβαρύνσεων σε 13 τομείς πολιτικής και περιλαμβάνει προτεινόμενες μεθόδους μείωσής τους, προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι για τη δημόσια διοίκηση και να ενισχυθεί παράλληλα η επιχειρηματικότητα. Τα Υπουργεία καλούνται να συμμετέχουν ενεργά, καταθέτοντας τις προτάσεις τους, πριν την τελική διαμόρφωση και παράδοση των 13 ανεξάρτητων εκθέσεων από τον ΟΟΣΑ.

Η Υφυπουργός, αφού ευχαρίστησε τον επικεφαλής του Έργου στον ΟΟΣΑ David Bates, τους Γ.Γ. και τα στελέχη των Υπουργείων για την συμμετοχή τους, δήλωσε σχετικά:

«Αποτελεί δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, η στενή παρακολούθηση του έργου που αφορά σε καθοριστικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας. Είναι απολύτως απαραίτητη η συνεργασία των Υπουργείων με τον ΟΟΣΑ ώστε αυτή η προσπάθεια να καταλήξει σε συγκεκριμένα πολιτικά αποτελέσματα, τα οποία θα εφαρμοστούν και θα βοηθήσουν με διαρθρωτικό τρόπο την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας».