ράϊχενμπαχ-η-ελλάδα-μπορεί-να-αξιοποι-268542
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 29.01.2013 | 11:17

Ράϊχενμπαχ: Η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό της

«Η χώρα χρειάζεται να βρει τρόπους για την υποβοήθηση της ανάπτυξης και την αύξηση της απασχόλησης· η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία αποτελούν απαραίτητα συστατικά προς αυτήν την κατεύθυνση. Η Ελλάδα, πράγματι, μπορεί να αξιοποιήσει τον πλούτο του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει και να γίνει βασικός παράγοντας στο νέο διεθνές περιβάλλον».

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράινχεμπαχ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Corallia στο Athens InnoCenter στο Μαρούσι. Συνοδευόταν από τη Ζορζέτα Λάλη, επικεφαλής του γραφείου της Ομάδας Δράσης στην Αθήνα και τις Μαρία Βελέντζα και Πολίν Βιένζιρλ, μέλη της Ομάδας Δράσης. Τους υποδέχτηκαν οι καθ. Βασίλειος Μακιός, δρ. Χ. Σάντσεζ και δρ. Νίκος Βογιατζής, οι οποίοι και τον ενημέρωσαν για την πρόοδο των έργων που υλοποιεί το Corallia, τα οποία στοχεύουν στην ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, την ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών και τη λειτουργία θεματικών κέντρων καινοτομίας.

«Σήμερα βρισκόμαστε στο Corallia γιατί έχουν εντρυφήσει σε θέματα υποστήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας και απέδειξαν ότι μπορεί να γίνει!», είπε στις δηλώσεις του ο επικεφαλής της Task Force.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν οι βέλτιστες πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν στην Ελλάδα, για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων και την άρση της γραφειοκρατίας και άλλων κανονιστικών και διοικητικών εμποδίων που παρακωλύουν την ανάπτυξη και οικονομική εξέλιξη της Ελλάδας. Έμφαση δόθηκε στην ανάγκη να ενισχυθούν περαιτέρω τα εγγενή προτερήματα της Ελλάδας, όπως το ανθρώπινο δυναμικό και η επιστημονική ικανότητα στα πανεπιστήμια, τα ερευνητικά κέντρα και τις νεοσύστατες επιχειρήσεις (startups).

O Χορστ Ράινχεμπαχ ανέφερε, κλείνοντας: «Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε ότι η Ομάδα Δράσης και το Corallia θα συνεργαστούν στενά, προκειμένου να διερευνήσουν δυνατότητες μεταφοράς της τεχνογνωσίας του Corallia σε μεγαλύτερη κλίμακα».

Από την πλευρά του, ο καθ. Βασίλειος Μακιός σημείωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για την Ελλάδα (με την Task Force) και ιδιαίτερα χαρούμενοι που βλέπουμε ότι τόσο το Corallia όσο και η Task Force πιστεύει στους ανθρώπους και στη θέληση για αλλαγή. Ελπίζουμε ότι οι προσπάθειές μας για την αναμόρφωση του μέλλοντος της Ελλάδας θα αποδώσουν θετικά αποτελέσματα, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα».