Ραγκούσης: Το 40ωρο στο Δημόσιο ισοδυναμεί με 45 χιλ. προσλήψεις

Το θέμα του 40ωρου στο Δημόσιο επαναφέρει δύο μήνες μετά την αρχική αναφορά του* ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Συγκεκριμένα,  με συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ο κ. Ραγκούσης επαναλαμβάνει ότι «ισοδυναμεί με 45.000 προσλήψεις», προσθέτοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα εισαχθεί και νέο ωράριο λειτουργίας των υπηρεσιών «ώστε να διευκολύνονται οι πολίτες τις απογευματινές ώρες».

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών τονίζει ότι το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης θα έχει μειωθεί σε 16 δισ. από  22 δισ. το 2009.

Επιπλέον ανακοινώνει ότι εντός του 2011 θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την πραγματοποίηση του πρώτου εθνικού γραπτού διαγωνισμού, βασικό κριτήριο «για την επιλογή γενικών διευθυντών, διευθυντών και προϊστάμενων».

Όσον αφορά το ΧΥΤΑ στην Κερατέα υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνει μαζί με αυτόν το Γραμματικού, προκειμένου να μην καταρρεύσει η διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική, ενώ για τις άδειες παραμονής των μεταναστών προτείνει να δίνονται μόνο με διακομματική πλειοψηφία, ενδεχομένως και με συνταγματική πρόβλεψη.

*http://www.aftodioikisi.gr/ipoirgeio_esoterikon/10116

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ