Ραγκούσης κατά Σαμαρά για Ψωμιάδη και συμβασιούχους

Σκληρή επίθεση κατά της ΝΔ και του πρόεδρού της Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Εσωτερικών του κόμματος.

Ο υπουργός χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη στάση του προέδρου της ΝΔ όσον αφορά στην καταδίκη Ψωμιάδη, «αστεία» την επιχειρηματολογία του Γιάννη Μιχελάκη, εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, περί μη νομιμότητας στην απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης για τον περιφερειάρχη, ενώ σημείωσε με έμφαση πως η ποινή που επιβλήθηκε στον Παναγιώτη Ψωμιάδη είναι νόμος-δημοτικός κώδικας Παυλόπουλου, ο οποίος ενετάχθη στον «Καλλικράτη».

Όσον αφορά τα επιχειρήματα του κ. Μιχελάκη ότι η ποινή επιβλήθηκε για την περίοδο κατά την οποία ο κ. Ψωμιάδης ήταν νομάρχης ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η απάντηση σε αυτό βρίσκεται στη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας που δεν διαχωρίζει θέσεις δημάρχου, νομάρχη ή περιφερειάρχη.  «Όταν επιβάλλονται τέτοιες ποινές άυτές ακολουθούν τον καταδικασθέντα», πρόσθεσε με έμφαση ο κ. Ραγκούσης.

Αναφορικά με τους συμβασιούχους της Αθήνας, ο υπουργός κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «λαϊκίζει ασύστολα» και χαρακτήρισε ως «απαράδεκτο» το γεγονός να γίνεται κατάληψη σε κάποιο δημαρχείο προκειμένου να εφαρμοστεί κάτι που είναι αντίθετο σε ό,τι προβλέπει ο νόμος για όλους τους Έλληνες.

Για προηγούμενο ρεπορτάζ σχετικά με την καταδίκη του Π. Ψωμιαδη κάντε κλικ εδώ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ