πουλάκης-όλα-τα-κανάλια-λειτουργούν-π-83284
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 27.10.2016 | 14:28

Πουλάκης: Όλα τα κανάλια λειτουργούν παράνομα – Στη δημοκρατία όλοι κρίνονται

«Σήμερα όλα τα κανάλια εκτός από την ΕΡΤ λειτουργούν παράνομα. Στη δημοκρατία όλοι κρίνονται». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Πρωινή Ζώνη” (Δάρας, Δαράκης) για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΣΔΑ, Κώστας Πουλάκης. «Γι’ αυτό λοιπόν η κυβέρνηση λέει: Ωραία, το ΕΣΡ να κάνει την αδειοδότηση. Ας βοηθήσει, να δούμε η αντιπολίτευση, αν βάλει μυαλό και καταθέσει τις προτάσεις της και φτιαχτεί το ΕΣΡ. Μέχρι όμως να φτιαχτεί το ΕΣΡ, γιατί δεν γνωρίζουμε μέχρι πότε η αντιπολίτευση θα εξακολουθεί να δημιουργεί προβλήματα, πρέπει να φτιαχτεί μία νομοθετική ρύθμιση γέφυρα, για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση, που δεν έχουνε νόμιμη άδεια σήμερα και τις επόμενες μέρες όλα τα κανάλια” συμπλήρωσε.

Ο κ. Πουλάκης σημείωσε, επίσης,: “Η απόφαση του ΣτΕ είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση. Όμως η απόφαση κρίνεται. Και πολιτικά και νομικά”. “Από τα 59 άρθρα που έχει ο νόμος 4339 ή, για ευκολία, “νόμος Παππά”, ένα άρθρο, το 2Α είναι αυτό το οποίο κρίθηκε ως αντισυνταγματικό. Ποιο είναι όμως αυτό το 2Α; Επειδή δεν φτιάχνεται ΕΣΡ, επειδή δεν συγκροτείται – και είναι τέσσερις προσπάθειες οι οποίες γίνανε από τη Βουλή, από τον Πρόεδρο της Βουλής, από το προεδρείο και στις τέσσερις αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία – άρα λοιπόν υπάρχει πολιτικό κριτήριο το οποίο εμπόδιζε, και για συγκεκριμένους λόγους, το να φτιαχτεί ΕΣΡ. Έρχεται λοιπόν το 2Α το οποίο λέει : Αν εμείς μείνουμε στο πότε θα φτιαχτεί ΕΣΡ δηλαδή το πότε θα ευαρεστηθεί η Νέα Δημοκρατία και μάλιστα, αν θέλετε, κατά κυριολεξία, όχι η Νέα Δημοκρατία, αλλά ο νέος της αρχηγός, ο κ. Μητσοτάκης, […] διότι γνωρίζαμε όλοι ότι ο μέχρι τότε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μεϊμαράκης, είχε πολιτική άποψη η οποία έλεγε ότι πρέπει να φτιαχτεί το ΕΣΡ […] Άρα λοιπόν το αντισυνταγματικό του 2Α έχει στόχευση μόνο το ότι δεν έχει φτιαχτεί  το ΕΣΡ”.

Επομένως, “είναι και πολιτική η απόφαση και οι κρίνοντες κρίνονται και η δικαιοσύνη μπορεί να είναι τυφλή, αλλά δεν μπορεί να είναι και κουφή, ούτε μπορεί παραδείγματος χάρη να ανατρέπει τη δική της πολιτική λογική. Όταν παίρνεται η απόφαση αυτή για το αντισυνταγματικό, γίνεται κατανοητό ότι γυρίζουμε στην προτέρα κατάσταση. Δηλαδή λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας ότι αυτά τα 27 χρόνια της ανομίας, της μη τάξης, της μη λειτουργίας, αυτά να ξαναγυρίσουνε. Όμως εγώ θα πρέπει να θυμίσω ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας […] το 2010 πήρε μία απόφαση η οποία έλεγε ότι κακώς δεν έχει μπει μία τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και στις άδειες”.

“Αυτό το επιχείρημα το “μέσω ΕΣΡ” πρέπει να μάθουνε και να κατανοήσουνε οι τηλεθεατές, η ελληνική κοινωνία, οι έλληνες πολίτες, ότι κάποιος το εμπόδιζε. Και αυτός που το εμπόδιζε έχει ονοματεπώνυμο, θέλοντας να δημιουργήσει τρίγωνο της διαπλοκής ή να συνεχίσει αυτό το οποίο ξέραμε 27 χρόνια”, κατέληξε.