πόσο-κόστισε-η-μελέτη-για-τις-τηλεοπτι-121746
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 08.03.2016 | 18:51

Πόσο κόστισε η μελέτη για τις τηλεοπτικές άδειες – Απαντήσεις στη Βουλή

Ποσό 20.000 ευρώ στοίχισε η μελέτη του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας για τις τηλεοπτικές άδειες, όπως ενημέρωσε την Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ενώ καταθέτει πλήθος σεμιναρίων, πορισμάτων και συνεργασιών του Ινστιτούτου με την Κομισιόν και ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές.

Απαντώντας σε γραπτή ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη ο υπουργός Επικρατείας τονίζει με νόημα πως «για όσους ανησυχούν για την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, τους ενημερώνουμε ότι έχει επιτευχθεί εξοικονόμηση δαπανών στην Γενική Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης. Συγκεκριμένα οι αρχικές πιστώσεις για το έτος 2016 είναι μειωμένες κατά 4.117.000 ευρώ ή 11,03% από τις αρχικές πιστώσεις του 2015».

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας είναι «ένα κορυφαίο διεθνές πανεπιστημιακό ίδρυμα διδακτορικού και μεταδιδακτορικού επιπέδου. Καθώς συμμετέχουν σε αυτό κράτη – μέλη της Ε.Ε. θεωρείται το κατ’ εξοχήν Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο και παράγει έρευνα αιχμής σε όλο το φάσμα των οικονομικών, νομικών και πολιτικών επιστημών».

Ακόμη το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας «εκπαιδεύει στελέχη των Ρυθμιστικών Αρχών όλης της Ευρώπης καθώς και άλλων φορέων της αγοράς των τηλεπικοινωνιών και ΜΜΕ, σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Σώμα Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (BEREC)».

Μεταξύ άλλων το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας

διεξήγαγε το σεμινάριο για λογαριασμό της Κομισιόν για τη νομοθεσία τηλεπικοινωνιών για δικαστές και μέλη ρυθμιστικών αρχών από όλα τα κράτη – μέλη της Ε.Ε.

έχει εκδώσει πάνω από 25 επιστημονικά πορίσματα για θέματα ΜΜΕ.

διενήργησε πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια και executive seminars για μέλη ρυθμιστικών αρχών και της αγοράς τηλεπικοινωνιών.

εκπόνησε ανεξάρτητη έρευνα για λογαριασμό του Independent Regulators Groups, με τίτλο “Broadband Diffusion: Drivers and Policies”.

συνεργάζεται με θεσμικούς φορείς (DG Connect. IRG), αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις (Google, Wind, Sky, Orange, Alcatel κ.α.) στην κατεύθυνση εξεύρεσης και υιοθέτησης των βέλτιστων πρακτικών ρύθμισης του τηλεπικοινωνιακού τοπίου.

Ακόμη ο υπουργός Επικρατείας επισημαίνει ότι «η εν λόγω εμπειρογνωμοσύνη αφορά «policy proposals». Στη χώρα μας δυστυχώς δεν υπάρχει φορέας που να μπορεί να έχει προηγούμενη εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα. Κρίθηκε δε σκόπιμο να μην εμπλακούν Έλληνες ερευνητές ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης αμεροληψία της».