Πυρετός στο ΥΠΟΙΚ εν οψει κατάθεσης νομοσχεδίου και ανεύρεσης επαρκών ισοδύναμων

Σβήνουν γράφουν στο υπουργείο Οικονοκικων σε μια προσπαθεια να καταθέσουν τα κρίσιμα νομοσχέδια που θα ξεκλειδώσουν τη δόση των 2 δισεκ ευρώ. Παράλληλα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών καταβάλουν προσπάθεια ώστε να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα για να καλυφθούν τα 250 εκατ. ευρώ από τη μη εφαρμογή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Πληροφορίες αναφέρουν οτι εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν παρεμβαςεις στο καθεστώς των τελών κυκλοφοριας αλλα και σε σειρά επιδομάτων και φοροαπαλλαγών. Η εναλλακτική των αυξήσεων σε ειδικούς φόρους σε ποτά σε αλλαγές στη φορολόγηση καπνικών δεν » περπατάει «. Τα ποτά είναι, όπως αναφέρουν πηγες του του Οικονομικών, κλάδος με ακραία φορολόγηση ενω στα καπνικά η επιλογή των συνεχών αυξήσεων στους ειδικούς φορους εχει φέρει σύμφωνα με τα στοιχεία εσόδων απο την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα λιγότερα έσοδα προς όφελος του λαθρεμπορίου.
Στο ίδιο μήκος κύματος και το Γρ. Προϋπολογισμού της Βουλης επισημαίνει στην τριμηνιαία έκθεσης του οτι η επιβολή φόρων ειναι ατελέσφορη και αναποτελεσματική.
Στο μεταξύ στο τραπέζι έχουν πέσει αρκετές προτάσεις, όπως φορολόγηση σε:
  • ηλεκτρονικό τζόγο
  • εταιρείες εκμετάλλευσης και διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων
  • εταιρείες που κατέχουν ακίνητη περιουσία στο εξωτερικό
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, το πολυ – νομοςχεδιο δε θα εχει φορολογικά και σίγουρα δε θα πέρα βάζει την αντικατάσταση του  ΦΠΑ στην εκπαιδευςη. Παράλληλα αναμενεται να δοθεί  παράταση για τριμηνιαία δηλωςη ΦΠΑ μέχρι 6/11 ώστε να μην υπάρξει θέμα στις επιχειρήσεις, ενώ πο πληροφοριες λένε για το οτι ΦΠΑ παιδείας θα παρει παράταση μέχρι 30/11

Μεςα παντως στην εβδομάδα θα υπάρξουν τα νεωτέρα για τέλη, ενω η κατάθεση νομοσχεδίου για τις τράπεζες και την οδηγία για εξοικονόμηση ενέργειας και ψηφίζεται το Σάββατο

Το πολυνομοσχέδιο μαλλον θα ψηφιστεί απο την ερχόμενη  βδομάδα.

Γιώργος Αλεξάκης 

πηγή: reporter.gr