Ολ. Γεροβασίλη: Προς νέα παράταση για το 23% στην εκπαίδευση

Προς νέα παράταση λίγων ημερών ώστε να βρεθούν τα ισοδύναμα μέτρα που θα επιτρέψουν να μην εφαρμοστεί ΦΠΑ 23% σε όλες τις δομές της ιδιωτικής εκπαίδευσης θα δώσει η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου.

Η παράταση θα ισχύσει έως ότου να επιτευχθεί συμφωνία με τους θεσμούς, κι ενώ οι συζητήσεις μεταξύ των δυο πλευρών συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα.

Η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε πως η Αθήνα είναι αποφασισμένη να επιμείνει στη θέση της για τρεις συντελεστές για τον φόρο, 0%, 6% και 13%, τονίζοντας πως η ευρωπαϊκή εμπειρία για την φορολόγηση αγαθών και υπηρεσιών δείχνει πως εν τέλει το ύψος του φόρου κρίνεται με πολιτική απόφαση.

Αναφερόμενη δε στις πληροφορίες που θέλουν τους πιστωτές να μην δέχονται τον κλιμακωτό ΦΠΑ που προκρίνει η κυβέρνηση η κ. Γεροβασίλη διευκρίνισε ότι αν η Αθήνα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στο 23% και το 0%, «προφανώς και θα επιλέξουμε» τον μηδενικό συντελεστή.

Κανονικά, ο οριζόντιες ΦΠΑ στο 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση τίθεται σε ισχύ σήμερα Δευτέρα καθώς ακόμα δεν υπάρχει τροποποιητική απόφαση για την επιβολή του, ούτε δόθηκε νέα παράταση για την εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων.