ο-βρούτσης-διόρισε-υποδιοικητή-ικα-αλ-185484
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 15.01.2015 | 07:32

Ο Βρούτσης διόρισε υποδιοικητή ΙΚΑ αλλά “ξέχασε” την κοινωφελή εργασία

Πολυάσχολος αλλά όπου… τον βολεύει αποδεικνύεται ο απερχόμενος από το υπουργείο Εργασίας Γ.Βρούτσης. Δεν εξηγείται αλλιώς η σπουδή του να διορίσει εκ νέου για άλλα τρία χρόνια στη θέση του υποδιοικητή ΙΚΑ τη νυν υποδιοικήτρια Β. Τριανταφυλλίδη, με απόφαση που υπέγραψε στις 15/12/2014 ενώ η θητεία της έληγε στις 23/12/14 και μάλιστα τη στιγμή που η άλλη θέση του υποδιοικητή που κατείχε ο Κ. Παπαθανασίου μένει κενή σχεδόν ένα μήνα μετά την αποχώρησή του για να κατέβει στις εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής Ν.Δ. στη Φωκίδα. Υπάρχει όμως και άλλη μια απόφαση για το διορισμό νέου Δ.Σ στο Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρώπινου Δυναμικού με τριετή θητεία επίσης. Και αυτή η απόφαση βγήκε ενώ είχαν προκηρυχθεί εκλογές.

Δεν θα πούμε βέβαια ότι η υποδιοικήτρια του ΙΚΑ προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, ούτε βέβαια ότι στο Ινστιτούτο διορίστηκαν και μέλη του υπουργικού γραφείου, πέρα από τα άλλα άξια στελέχη του υπουργείου. Δεν θα πούμε επίσης ότι ο υπουργός δεν έδειξε την ίδια πρεμούρα για να τρέξει η κοινωφελής εργασία πριν έρθει η απαγόρευση των προσλήψεων λόγω εκλογών ώστε να πιάσουν δουλειά 52.918 άνεργοι που περιμένουν πώς και πώς το νέο πρόγραμμα για το μεροκάματο των 586 ευρώ. Ούτε βέβαια θα πούμε για την απόφαση με τα μπόνους στους συνεπείς οφειλέτες, την οποία δεν έχει… προλάβει να υπογράψει. Ούτε φυσικά θα πούμε για το νόμο 3863/10 που προβλέπει νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων από το 2015, αλλά μέχρι στιγμής καμία οδηγία δεν έχει πάει στα Ταμεία με ευθύνη του υπουργείου.

Ούτε θα πούμε για άλλη μια απόφαση που έπρεπε να βγει από το 2012 για κίνητρα προσλήψεων ανέργων με συμψηφισμό της επιδότησης που δικαιούνται οι επιχειρήσεις έναντι οφειλών τους. Πολλές επιχειρήσεις προσέλαβαν ανέργους πιστεύοντας στο μέτρο. Αλλά στη συνέχεια όταν πλήρωσαν ή πήγαν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, περιμένοντας ότι θα βγει η απόφαση συμψηφισμού με την επιδότηση που δικαιούνταν από την απασχόληση των ανέργων, έμειναν στα κρύα του λουτρού! Η απόφαση αρχικά έπρεπε να βγει από τον πρώην υπουργό Γ. Κουτρουμάνη και μετέπειτα –μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012- από τον Γ. Βρούτση. Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος μερίμνησαν, παρότι ο νόμος (4075/12) το προβλέπει.

Δεν θα πούμε όμως κάτι για όλα αυτά. Απλώς περιγράφουμε τα γεγονότα.

Εκείνο που θα πούμε απλώς είναι ότι πρόκειται για απερχόμενο υπουργό που είχε την τύχη των Ταμείων και της απασχόλησης. Και αν κρίνει κανείς από τα ελλείμματά τους και τη μαύρη εργασία ούτε αυτά είχε χρόνο να τα λύσει… ο πολυάσχολος πρώην υπουργός.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ