Ο Ντινόπουλος αφήνει έκθετο τον Μητσοτάκη για την αξιολόγηση: «Εναπόκειται στους ίδιους τους δήμους να την εφαρμόσουν»

Στους δήμους, οι περισσότεροι εκ των οποίων και με απόφαση της ΚΕΔΕ έχουν αποφασίσει να «μπλοκάρουν» την αξιολόγηση, ρίχνει το μπαλάκι ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος. Μάλιστα, αφήνοντας έκθετο τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος έχει κινήσει ακόμη και δικαστικές διαδικασίες υποστήριξε (στο star) ότι «εναπόκειται στους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια η εφαρμογή της διαδικασίας της αξιολόγησης», προσθέτοντας με έμφαση:  «Μιλάμε για αιρετούς και όχι για διορισμένους διοικητές οργανισμών. Δεν μπορεί, λοιπόν, να κάνει κάτι ο υπουργός».

Πάντως, ο κ. Ντινόπουλος για να μετριάσει τις εντυπώσεις τόνισε ότι «πρέπει να προχωρήσει η αξιολόγηση. Εμείς στο ΥΠΕΣ έχουμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες. Ελπίζω ότι οι δήμοι θα προχωρήσουν», πρόσθεσε. Και κατέληξε σχετικά με αυτό το θέμα:

«Λυπάμαι που πολλά δημοτικά συμβούλια έχουν λάβει αποφάσεις να μην προχωρήσει η αξιολόγηση».

Αναφορικά με το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο ο κ. Ντινόπουλος υποστήριξε ότι ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις σχετικά με το δημοσίευμα του «βήματος», προσθέτοντας ότι  «οι αποφάσεις της κυβέρνησης μας δεσμεύουν όλους».