Ντόλιος: «Ναι» στο φράχτη, «όχι» στο πλωτό κέντρο

Ένα «ναι» και ένα «όχι» στα όσα συζητούνται το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τους τρόπους αντιμετώπισης των παράνομων μεταναστών στον Έβρο είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών και βουλευτής του νομού, Γιώργος Ντόλιος.

Ο κ. Ντόλιος είπε «ναι» στο φράχτη,  «καθώς αυτό είχε ζητηθεί από την τοπική κοινωνία, σε σύσκεψη με τον υπουργό Χρήστο Παπουτσή, πριν από μερικούς μήνες» (σ.σ. πάντως τόσο το περιφερειακό συμβούλιο της ΑΜ&Θ όσο και δήμοι της περιοχής είχαν πει «όχι» σε πρόσφατες αποφάσεις τους: http://www.aftodioikisi.gr/perifereies/perifereia_anatolikis_makedoni/10218 και http://www.aftodioikisi.gr/perifereies/perifereia_anatolikis_makedoni/10430) αλλά «όχι»  στο πλωτό κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης (για το «όχι» και του δήμου κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/dhmoi/10164).

Στις δηλώσεις του ο κ. Ντόλιος τόνισε πως θα δημιουργηθούν δύο διευθύνσεις ασύλου, καθώς και χώροι στο βόρειο και στο νότιο τμήμα του νομού Έβρου, για την υποδοχή και την ταυτοποίηση των λαθρομεταναστών, ξεκαθαρίζοντας ότι οι διαδικασίες που θα ακολουθούνται, θα διαρκούν έως και δέκα ημέρες. Διευκρίνισε όμως ότι τα εν λόγω κέντρα, δεν θα λειτουργούν κοντά στον ιστό της πόλης.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ