Ντόλιος για Κερατέα: Άμεσα τα περιβαλλοντικά πρόστιμα στους δήμους

Ρύθμιση για την επιβολή προστίμων στους δήμους, που δεν ανταποκρίνονται στις θεσμοθετημένες περιβαλλοντικές απαιτήσεις όπως χωματερές, βιολογικοί καθαρισμοί κτλ., θα φέρει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή η Κυβέρνηση.

Αυτό επιβεβαιώνεται από την απάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών, Γιώργου Ντόλιου, σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Βλάχου, σχετικά με το αν ο Δήμος Λαυρεωτικής είναι υπόλογος  για τις δημοσιονομικές διορθώσεις σε περίπτωση απώλειας χρηματοδότησης του ΧΥΤΑ στην Κερατέα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ντόλιος ξεκαθαρίζει πως η Κυβέρνηση δε θα ανεχτεί τακτικές που παραβαίνουν την Ευρωπαϊκή και Εθνική Νομοθεσία, που έχουν ως αποτέλεσμα η χώρα να εκτίθεται στον κίνδυνο επιβολής προστίμου.

Να σημειωθεί ότι ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Ηλίας Λιακόπουλος, σε συνάντηση που είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν, με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κατά του ΧΥΤΑ στην Κερατέα, είχε επισημάνει ότι, σε περίπτωση απώλειας της κοινοτικής χρηματοδότησης, ύψους 12 εκ. ευρώ για το έργο, ο κίνδυνος επιβολής προστίμου στο Δήμο Λαυρεωτικής είναι ορατός.

Την επιβολή προστίμων στους περιβαλλοντικά απείθαρχους δήμους είχε προαναγγείλει από τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης (για να διαβάσετε σχετικό ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ.)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ