γγ-υπεσδα-εφαρμογή-νέας-διαδικασίας-α-110536
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 27.05.2016 | 15:47

ΓΓ ΥΠΕΣΔΑ: Εφαρμογή νέας διαδικασίας αξιολόγησης στη βάση του νόμου 4369/16

Τη σημασία του έργου e-goal setting για την εφαρμογή της νέας διαδικασίας αξιολόγησης σύμφωνα με το ν.4369/2016 (Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων) καθώς και την συνολική λειτουργία του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα» στο ΣΕΣ 2014-2020, που θα αλλάξει ριζικά το Δημόσιο του αύριο, πρόβαλε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Δημήτρης Τσουκαλάς.

Ο κ. Τσουκαλάς συμμετείχε ως ομιλητής στη συνάντηση Διαλόγου Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα για την εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα τοποθετήθηκε για τις προτεραιότητες του Υπουργείου σχετικές με την επίτευξη των Στόχων, και ειδικότερα για τον Στόχο 16 – ισχυροί θεσμοί, δικαιοσύνη, διαφάνεια, που αφορά κυρίως το πεδίο αρμοδιότητας του Υπουργείου.

Αναφέρθηκε στις δράσεις και στις προτεραιότητες για την Ανοικτή & Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, δίνοντας έμφαση στην εφαρμογή της ψηφιακής υπογραφής στο Δημόσιο, και στην Διεθνή Διακήρυξη που έχει υπογράψει το Υπουργείο για την Ανοικτή Διακυβέρνηση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Βασικός άξονας της εισήγησης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, αποτέλεσε η αντίληψη για δημιουργία και βελτίωση των υφιστάμενων θεσμών ανοικτής διακυβέρνησης και διοικητικών μεταρρυθμίσεων, στην κατεύθυνση της μείωσης κόστους, της αποτελεσματικότητας και της αποκομματικοποίησης.

Ακόμη παρουσιάσθηκαν και οι επακόλουθες δράσεις που αναλαμβάνει το Υπουργείο αξιοποιώντας και τις διεθνείς επαφές όπως η συμμετοχή στην Επιτροπή Δημόσιας Διακυβέρνησης του ΟΟΣΑ, και στον Διεθνή Οργανισμό Ανοικτής Διακυβέρνησης.

Τέλος ο Γενικός Γραμματέας τόνισε την ανάγκη δημιουργίας σταθερής διυπουργικής δομής για την εφαρμογή των SDGs με την συμμετοχή εκπροσώπων του ιδιωτικού τομέα, αναφέροντας ότι δια της συνεργασίας θα επέλθει η επίτευξη των στόχων αλλά και η γενικότερη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων πολιτών.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο, συμμετέχει ενεργά από τον Μάρτιο του 2016 κατά την έναρξη της διαδικασίας συγκρότησης της διυπουργικής συνεργασίας με το συντονισμό του Υπουργείου Εξωτερικών.