«Μπλόκα» και στο YΠΡΟΠΟ για την Κερατέα

Μπλόκα δεν κάνουν μόνον οι κάτοικοι της Κερατέας, που αντιδρούν στη δημιουργία ΧΥΤΑ στο Ομβιόκαστρο, αλλά και οι αστυνομικοί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 

Χθες το πρωί, το διοικητικό συμβούλιο και αντιπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του υπουργείου ΠΡΟΠΟ, διαμαρτυρόμενοι για εργασιακά και άλλα προβλήματα που δημιουργούνται για τους συναδέλφους που εργάζονται καθημερινά στην περιοχή της Κερατέας.

«Ένα ζήτημα το οποίο δεν είναι αστυνομικό καλούμαστε να το λύσουμε εμείς, ενώ θα έπρεπε να έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι αστυνομικοί, υπογραμμίζοντας:

«Όλοι γνωρίζουν ότι καθημερινά υπάρχουν τραυματίες αστυνομικοί στην περιοχή της Κερατέας και το ερώτημα που μπαίνει αβίαστα είναι: έως πότε;;;

»Εάν δεν δοθεί η πρέπουσα λύση όσον αφορά στα εργασιακά ζητήματα των αστυνομικών, σύμφωνα με όσα ορίζονται στους νόμους και στα Π.Δ, η Ένωσή μας θα επανέλθει σύντομα με πιο δυναμικές διαμαρτυρίες.

»Προσθέτουμε, τέλος, ότι ανάλογα ζητήματα, εργασιακά, υγιεινής και ασφάλειας αντιμετωπίζουμε και στη χωματερή Άνω Λιοσίων, όπου και εκεί καθημερινά απασχολούνται δεκάδες αστυνομικοί.

»Η Αστυνομία είναι για να παρέχει το αγαθό της ασφάλειας στους πολίτες και όχι να φυλάει τις χωματερές που οι δήμοι εδώ και χρόνια δεν έκαναν αυτά που οι νόμοι προστάζουν, αν και διατέθηκαν χιλιάδες ευρώ για τις χωματερές».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ