Μουζάλας: Ιδού πού θα δημιουργηθούν χώροι φιλοξενίας για τους πρόσφυγες

Χώρους φιλοξενίας 7.000 προσφύγων στα νησιά και ακόμη 10.000 στην Αττική και 10.000 στην Βόρεια Ελλάδα, καλείται να δημιουργήσει η χώρα μας, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής. Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, απολογισμό για τις αποφάσεις της Συνόδου.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μουζάλα: «Κρατάμε το πρόγραμμα που πριν από ένα μήνα είχαμε καταθέσει στην ΕΕ και το οποίο περιλαμβάνει 7.000 hot spots στα νησιά, περίπου 3.000 θέσεις προσωρινής φιλοξενίας που έχουμε σε διάφορες δομές στην Αθήνα και είχαμε αναλάβει την υποχρέωση ότι μαζί με τον ΟΗΕ θα φτιάξουμε δύο χώρους προσωρινής φιλοξενίας όπου θα μπορούν να κρατήσουν 10.000 άτομα ο καθένας, έναν στη Βόρειο Ελλάδα και έναν στη Νότιο Ελλάδα. Ανάλογα με τους πόρους και τις οικονομικές δυνατότητα, μπορούμε να τα “σπάσουμε” σε μικρότερα, αλλά αυτό είναι κάτι που θα δούμε στην πορεία».

Αναφερόμενος στο επίμαχο δημοσίευμα του Spiegel με βάση το οποίο ετοιμαζόταν «στρατόπεδο προσφύγων στην Ελλάδα, 50 έως 60.000 θέσεων», ο Γιάννης Μουζάλας είπε: «Προλάβαμε να προετοιμαστούμε. Τέτοια στρατόπεδα στον κόσμο δεν υπάρχουν από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και μετά. Υπάρχει ένα στην Ιορδανία και λειτουργεί πάρα πολύ κακά».