ΟΣΥΠΑΕ: Ζητά τροποποίηση νόμου για το ωράριο εργασίας σε εργαζόμενους των Περιφερειών

Τροποποίηση του νόμου 4368/16 που επανέφερε το μειωμένο ωράριο εργασίας σε εργαζομένους των δήμων ώστε να αφορά και εκείνους των περιφερειών, ζητά με επιστολή της στον υπουργό Εσωτερικών Π.Κουρουμπλή η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΠΑΕ). Η επιστολή αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

«Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι στις διατάξεις του ψηφισθέντος νόμου 4368/16 με τίτλο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», η ρύθμιση των συμβάσεων εργασίας ΙΔΑΧ μειωμένου ωραρίου αφορά μόνο τους ΟΤΑ Α΄ βαθμού και δεν περιλαμβάνει τους ΟΤΑ Β΄βαθμού, σας επισημαίνουμε τα παρακάτω.

Θεωρούμε επιβεβλημένη την τροποποίηση του νόμου, ώστε να υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη που να συμπεριλαμβάνει και τις Περιφέρειες της χώρας (ΟΤΑ Β΄ βαθμού). Πάγια θέση της ΟΣΥΑΠΕ είναι η εξασφάλιση σταθερής και μόνιμης δουλειάς. Επισημαίνουμε ότι οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες είναι ελάχιστοι και οι υπηρεσίες υποστελεχωμένες. Επομένως είναι απαραίτητο να δίνεται η ευελιξία στους ελάχιστους εργαζομένους ΙΔΑΧ που απασχολούνται στους ΟΤΑ Β΄ βαθμού, να μπορούν να εργαστούν μέχρι το τέλος του πλήρους ωραρίου, ώστε να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των υπηρεσιών των Περιφερειών.

Υπόψη σας, με το ίδιο αίτημα, έχει τεθεί και η επιστολή του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που είναι μέλος μας και σας είχε ήδη ενημερώσει πριν την ψήφιση του σχετικού Νόμου».