Κυβέρνηση: Επιχείρηση κινητικότητα χωρίς απολύσεις αλλά από… Δεκέμβριο

Επιχείρηση να αποσυνδέσει την διαθεσιμότητα-κινητικότητα από τις απολύσεις κάνει η κυβέρνηση ώστε να μειώσει τις αντιδράσεις και να μπορέσει να επιτύχει το (δύσκολο) στόχο των 12.500 «διαθέσιμων» του Δεκεμβρίου.

Το χορό έσυρε σήμερα στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Β. Βενιζέλος, ο οποίος, σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, σε «ρόλο Κουβέλη» (σ.σ. η ΔΗΜΑΡ ζητάει μετά την έξοδό της από την κυβέρνηση να ακολουθηθεί η, κατά αυτήν, «γραμμή Μανιτάκη» που αποσυνέδεε την κινητικότητα από τις απολύσεις) ζήτησε «να αναδειχθεί ο θεσμός της «κινητικότητας» των δημοσίων υπαλλήλων ως μέσο εξορθολογισμού της Δημόσιας Διοίκησης και να αποσυνδεθεί από τις απολύσεις.»

Η παρέμβαση Βενιζέλου «συντονίστηκε» με κυβερνητικές πηγές οι οποίες συνέδεαν την επίτευξη αυτού του (κυβερνητικού) στόχου με την επιτυχία της διαθεσιμότητας-κινητικότητας του Σεπτεμβρίου, καθώς «με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θα μπορούσε να διαπραγματευτεί εναλλακτικές λύσεις για την κινητικότητα του Δεκεμβρίου».

Πάντως,  στην έκθεση της για το πρόγραμμα προσαρμογής στην Ελλάδα στα τέλη Ιουλίου  η Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι οι 11.000 από τους 25.000 υπαλλήλους που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας το 2013 μπορεί να απολυθούν, η έκθεση της Κομισιόν Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σε σχετικό πίνακα με τα κριτήρια επίδοσης της χώρας μας «οι 11.000 αποτελούν ‘βάση’ αποχωρήσεων μέσω διαθεσιμότητας».