Κουρουμπλής: Θα ηλεκτρονικοποιηθεί άμεσα η μεταφορά των πληροφοριών μεταξύ υπηρεσιών και υπουργείων

Υπό την  παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Υπουργού και Υφυπουργού κ.κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και Γιάννη Μπαλάφα, αντιστοίχως, συγκλήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή εκπροσώπων των υπηρεσιών μηχανοργάνωσης των εμπλεκομένων Υπουργείων, με θέμα τη διαλειτουργικότητα (διασύνδεση πληροφοριακών συστημάτων) τόσο του Υπουργείου Εσωτερικών με τα άλλα Υπουργεία, όσο και των εν λόγω Υπουργείων με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους.

Στη συνάντηση εκτός της πολιτικής ηγεσίας, παραβρέθηκαν, ο Γενικός Διευθυντής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εκλογών του ΥΠΕΣΔΑ κ. Θεόδωρος Οικονόμου, ο Διευθυντής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΕΣΔΑ κ. Στρατής Μαραγκός,  αντιπροσωπεία από το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας με επικεφαλής τον Διευθυντή του γραφείου του Αρχιπλοίαρχο κ. Παξιβανάκη Ιωάννη, ο εκπρόσωπος της Στρατολογίας Λαχαγός κ. Σερενίδης Δημήτριος, ο Διευθυντής Υπηρεσιών Ενημέρωσης και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κούτρας και αντιπροσωπεία από το Υπουργείο Παιδείας με επικεφαλής την Γενική Διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου κ. Καλομοίρα Μαρούγκα.

Κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης συνεργασίας των Υπουργείων ώστε να ηλεκτρονικοποιηθεί το συντομότερο δυνατό η μεταφορά των πληροφοριών μεταξύ των αρμόδιων φορέων, με σκοπό την απλοποίηση της σχέσης του πολίτη με το κράτος.

Στόχος της υλοποίησης αυτού του σχεδίου είναι ο πολίτης να ξεπερνά την εκκρεμότητά του και να επιλύει το πρόβλημά του στον πρώτο, κιόλας, επίσημο φορέα που θα απευθύνεται.

Ο Υπουργός κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής αφού τόνισε ότι το έργο αυτό αποτελεί κύρια προτεραιότητά του και συνδέεται άμεσα με το πέρασμα της παρούσης πολιτικής ηγεσίας από το ΥΠΕΣΔΑ, υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Χαίρομαι που στο τραπέζι αυτό  υπάρχει κοινή αντίληψη για την ανάγκη υλοποίησης του εν λόγω έργου. Παράλληλα με τον κύκλο των συναντήσεων αυτών είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν επαφές μεταξύ αρμόδιων υπηρεσιών προκειμένου να αναγνωριστούν και αντιμετωπιστούν οι όποιες δυσκολίες. Σε τέσσερις μήνες θα πρέπει να έχουμε προωθήσει σημαντικά και πρακτικά τη διαλειτουργικότητα, χωρίς αναβολές, καθυστερήσεις και ατέρμονες συζητήσεις. Τα νομοθετικά και θεσμικά ζητήματα θα τα αναλάβουμε εμείς».