Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για τη λήξη της απεργίας πείνας

Αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε η λήξη της απεργίας πείνας των μεταναστών. Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, χαρακτήρισε την πρόταση της κυβέρνησης «πρωτοφανή και απόλυτα ταπεινωτική για την Ελληνική Πολιτεία», τονίζοντας ότι οδηγεί «στην «δια της πλαγίας οδού» νομιμοποίησή τους». Πρόσθεσε δε ότι «ενέδωσε ουσιαστικά στα όσα επί ημέρες απέρριπτε με κατηγορηματικό τρόπο και τελικά ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, που θα καταστήσει τη χώρα μαγνήτη λαθρομεταναστών, συνεχίζοντας στην ίδια κα ενισχυμένη γραμμή του απαράδεκτου νόμου της για τη μετανάστευση».

Ραγκούσης: Δεν νομιμοποιούμε κανέναν

Απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «ψεύδεται ασύστολα, προσπαθώντας να δημιουργήσει σύγχυση». Υποστήριξε δε ότι: «Γεγονός πρώτο: Καμία νομιμοποίηση δεν έγινε, καμία άδεια παραμονής δεν δόθηκε. Οι μετανάστες αποδέχθηκαν να ενταχθούν στο προβλεπόμενο από το νόμο καθεστώς ανοχής όπως εξαρχής  είχε πει η κυβέρνηση.

Γεγονός δεύτερο: το 2009, αντίθετα,  όταν η κυβέρνηση της Ν.Δ. με μέλος της τον κ. Σαμαρά βρέθηκε αντιμέτωπη με ίδια απεργία πείνας υπέκυψε και με ένα ανεύθυνο τρόπο έδωσε άδειες παραμονής. Όπως και νομιμοποίησε μαζικά 150.000 παράνομους μετανάστες το 2005. Η ΝΔ έχασε άλλη μια ευκαιρία να σιωπήσει», κατέληξε ο υπουργός.

Για τη «χρυσή τομή» κυβέρνησης-απεργών κάντε κλικ εδώ:

http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_ipourgeia/10515


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ