Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις σχολείων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής για τις συγχωνεύσεις των σχολείων, πραγματοποίησαν πριν από λίγο στην Αθήνα, γονείς μαθητές κι εκπαιδευτικοί από σχολεία των Εξαρχείων, του Κολωνού και του Περιστερίου.

Το παρών στη συγκέντρωση έδωσε κι ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης που τόνισε πως η πολιτεία οφείλει να είναι με το παιδί κι όχι με τους οικονομικούς δείκτες.

Θεσ/νικη: Αποκλεισμός της Τσιμισκή

Σε αποκλεισμό της οδού Τσιμισκή προχώρησαν σήμερα το πρωί και οι μαθητές του 2ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας έτσι στη συνένωσή του σχολείου τους με το 13ο Λύκειο.

Σύμφωνα με καταγγελίες του Συλλόγου γονέων, το σχολείο δεν διαθέτει τον απαιτούμενο αριθμό αιθουσών, για να υποδεχτεί τους μαθητές του γειτονικού σχολείου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν υπεράριθμα τμήματα.

Παράλληλα σε κατάληψη του 12ου και 16ου γυμνασίου Ξηροκρήνης, που συγχωνεύονται, προχώρησαν από χθες οι μαθητές.

Να σημειωθεί πως πριν από λίγο πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφέρεια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με πρωτοβουλία των ΕΛΜΕ, όπου πληθώρα συγκεντρωμένων γονέων, μαθητών κι εκπαιδευτικών ζήτησαν από τον περιφερειάρχη να μην δεχτεί τις συγχωνεύσεις.

Επισημαίνεται ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, σε χθεσινή του συνεδρίαση, εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας «να εφαρμόσει σαρωτικό σχέδιο κατάργησης-συγχώνευσης σε ποσοστό άνω του 13% των σχολείων της χώρας», καθώς «θα οδηγήσει σε ερημοποίηση και αποδυνάμωση της ελληνικής υπαίθρου».

Για την απεργία μαθητών στην Τσαρίτσανη Λάρισας κάντε κλικ εδώ:

http://www.aftodioikisi.gr/paraskinia/10642

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση