Κάπνισμα: Νέες αιχμές υπουργείου Υγείας κατά δήμων

Νέες αιχμές εναντίον των δήμων της χώρας, σχετικά με την αποτελεσματική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, αφήνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Αντώνης Δημόπουλος.

Με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό 9.84, ο κ. Δημόπουλος επισημαίνει ότι πολλοί δήμαρχοι, προκειμένου να τύχουν της ευμένειας των ψηφοφόρων τους, εφαρμόζουν επιλεκτικά το νόμο.

Από την πλευρά τους οι δημοτικές αρχές απαντούν, ότι αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, με τη δημοτική αστυνομία να έχει παράλληλα, υπό την υπευθυνότητά της δεκάδες αρμοδιότητες.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας έχουν επιδοθεί στο κυνήγι του τσιγάρου, με τους αρμόδιους του υπουργείου Υγείας να εκτιμούν ότι μέχρι στιγμής έχουν υιοθετήσει την αντικαπνιστική τακτική, περίπου το 30% των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και κυρίως τα εστιατόρια.

Επισημαίνεται ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, προορίζεται προς τη χορήγηση προνομίων στους δημοτικούς αστυνομικούς, που κόβουν τις περισσότερες κλήσεις στους παραβάτες – καπνιστές.

Για να διαβάσετε το προηγούμενο ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ