«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Και «άρωμα» εσωκομματικής κόντρας μέσω αυτοδιοίκησης απέκτησαν οι αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις των σχολείων. Επίκεντρο η Ανατολική Αττική και ειδικότερα η περιοχή του Δήμου Σαρωνικού, μία από τις κομματικές «βάσεις» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πάγκαλος είναι σφόδρα ενοχλημένος για πλείστες όσες επιλογές καταργήσεων σχολείων σε ορισμένες περιοχές της  Περιφέρειας Αττικής και, κυρίως, αυτής της κατάργησης του Γυμνασίου Κουβαρά στο Δήμο Σαρωνικού, για την οποία θεωρεί ότι υπάρχει «δάκτυλος» της αρμόδιας υφυπουργού Παιδείας και εσωκομματικής του αντιπάλου, Εύης Χριστοφιλοπούλου (μάλιστα, στις εκλογές του 2009 η υφυπουργός κατάφερε να εκτοπίσει τον αντιπρόεδρο από την πρώτη θέση των εκλεγμένων βουλευτών).

Χριστοφάκη: Υπεροπτική η στάση στελεχών του υπ. Παιδείας

Υπό αυτό το πρίσμα μπορεί να εξηγηθεί και η επιστολή (η δεύτερη σε διάστημα δύο εβδομάδων) της συζύγου του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Σαρωνικού Χριστίνα Χριστοφάκη στην υπουργό Παιδείας, «Αγαπητή Άννα» (όπως την αποκαλεί) Διαμαντόπουλου.

Μάλιστα, στην επιστολή η κ. Χριστοφάκη κάνει λόγο για «υπεροπτική στάση ορισμένων στελεχών του Υπουργείου Παιδείας…. που έχουν απονομιμοποιήσει πλήρως την πρότασή σας και έχουν δημιουργήσει εκρηκτικές συνθήκες». Μάλιστα, αφού επισημαίνει ότι  «ήδη σύσσωμη η τοπική κοινωνία προχωρά σε κινητοποιήσεις που περιλαμβάνουν την κατάληψη του σχολείου του Κουβαρά» τις οποίες η σύζυγος του κ. Πάγκαλος αν και εκφράζει ενστάσεις για το θέμα της κατάληψης, δηλώνει ότι τις στηρίζει, προειδοποιεί για «μια νέα κρίση τύπου Κερατέας».

Να σημειωθεί ότι ανάλογες ενστάσεις υπάρχουν από την πλευρά του κ. Πάγκαλου και για τις καταργήσεις σχολείων στην περιοχή του Λαυρίου για την οποία μάλιστα φαίνεται ότι έχει αποφασίσει (με «εκδικητικές» για  τους κατοίκους διαθέσεις, λένε οι πληροφορίες) ο πρώην δήμαρχος Λαυρίου και αποτυχών στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, σύμβουλος, πλέον, της κ. Χριστοφιλοπούλου, Δημήτρης Λουκάς.

(Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της επιστολής της κ. Χριστοφάκη κάντε κλικ εδώ)

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις και σε άλλες περιοχές

Να σημειωθεί ότι οι αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις σχολείων από τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα. Σχετικές δηλώσεις έκανε σήμερα Τρίτη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός (κάντε κλικ εδώ), ενώ και ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με καθηγητές και μαθητές που έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης, ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή θα υπάρξει συνάντηση με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης και στην περίπτωση που οι απαντήσεις του δεν είναι ικανοποιητικές την επόμενη εβδομάδα θα πάρει απόφαση για κλείσιμο των σχολείων.

Αντιδράσεις για τη συγχώνευση σχολείων υπάρχουν επίσης, μεταξύ άλλων, από τις δημοτικές αρχές στο Ίλιο, την Καρδίτσα, τις Σέρρες,, την Πρέβεζα και τα Τρίκαλα.  

Για το προηγούμενο ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ

Για να διαβάσετε σχετικό ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ:

http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/ipoirgeio_paideias/10609

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ