Υπουργείο Μεταφορών: Νέες πεζογέφυρες στην Αττική

Είκοσι πεζογέφυρες, από τις 100 που προγραμματίζει το υπουργείο Υποδομών, θα τοποθετηθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα σε διάφορα σημεία της Αττικής, σημεία τα οποία κρίθηκαν επικίνδυνα για την οδική ασφάλεια.

Όπως είπε ο υπουργός Υποδομών, μετά τη συνάντησή του με τους δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος Αθηνών-Πειραιώς για το θέμα, «είμαστε στο τέλος της μελέτης, όσον αφορά στα γεωτεχνικά ή το μοντέλο της γέφυρας, που προσιδιάζει σε κάθε περίπτωση».

Αναφερόμενος στα θέματα της οδικής ασφάλειας είπε πως «πρέπει να είναι ψηλά στην προτεραιότητα όλων, πιστεύω και κάθε Δήμου. Προγράμματα εθελοντισμού, παρεμβάσεις πιλοτικού χαρακτήρα μπορούν εύκολα, να αναπτυχθούν σε κάθε δήμο. Με εμψυχωτή τον ίδιο τον δήμαρχο, κάποιον από την ηγεσία των δήμων, με τη συνεργασία ειδικών, οι οποίοι έχουν άποψη για το θέμα αυτό και σε συντονισμό και συνεννόηση μαζί μας, μπορούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών».

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τα στατιστικά στοιχεία για τα ατυχήματα/δυστυχήματα το 2010 σε Ελλάδα και Αττική, αλλά και τις προτάσεις του Υπουργείου Μεταφορών για τις παρεμβάσεις στον αστικό ιστό για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε αναλυτικά τις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών Δημήτρη Ρέππα και του υφυπουργού Σπύρου Βούγια, μετά τη συνάντησή τους με τους δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος Αθηνών-Πειραιώς.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ