ΥΠΕΣ προς ΝΔ: Η κυβέρνηση έχει ήδη υποβάλει πρόταση για το «πόθεν έσχες»

Η κυβέρνηση ήδη από τις 6 Ιανουαρίου 2011 έχει υποβάλει πρόταση για αλλαγή του πλαισίου διαφάνειας στα οικονομικά των κομμάτων και στον έλεγχό τους.

Αυτό υπογραμμίζει το υπουργείο Εσωτερικών, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία και να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα στην άμεση εφαρμογή της πρότασης την οποία έχει διατυπώσει προ πολλού ο Αντώνης Σαμαράς και αφορά στον έλεγχο του «πόθεν έσχες» όλων όσοι διετέλεσαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 μέχρι και σήμερα, καθώς και στη δήμευση της περιουσίας που ο ελεγχόμενος απέκτησε αδικαιολόγητα ή μη νόμιμα.

«Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, «έχει ανακοινωθεί όχι μόνο ο αναδρομικός έλεγχος του «πόθεν έσχες», αλλά και η ανάθεση του ελέγχου αυτού σε ανεξάρτητη επιτροπή, στην οποία την πλειοψηφία δεν θα την αποτελούν οι βουλευτές. Η πρόταση, όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση, θα τεθεί υπόψη όλων των κομμάτων και θα συζητηθεί στο πλαίσιο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ώστε να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή διακομματική συναίνεση και συμφωνία».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ