ΥΠΕΣ-ΥΠΟΙΚ: Διαψεύδουν τα περί 12 μισθών και μειώσεων αποδοχών στο Δημόσιο

Στη διάψευση σεναρίων που δημοσιεύονται σήμερα και τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων προχώρησανμε κοινή ανακοίνωσή τους τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών. «Οι δημοσιευόμενες και μεταδιδόμενες, σημερινές αλλά και των τελευταίων ημερών, δήθεν πληροφορίες για θέματα μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», τονίζεται στην ανακοίνωση. «Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι δεν έχουν καν υποβληθεί τέτοιες προτάσεις από όσους έχουν επισήμως αναλάβει την επεξεργασία των σχετικών εναλλακτικών εκδοχών. Ισχύουν μόνον όσα οι δύο υπουργοί έχουν δηλώσει σχετικά με το θέμα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr αφορμή για την ανακοίνωση αποτέλεσε κυρίως σημερινό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» σύμφωνα με το οποίο με το Ενιαίο Μισθολόγιο θα περικοπούν ο 13 και 14ος μισθός στο Δημόσιο αλλά και έτερα δημοσιεύματα για περικοπή από 30 έως 40% των αποδοχών των υψηλόμισθων.

Να σημειωθεί ότι 12 μισθούς στο Δημόσιο με την υιοθέτηση του γερμανικού μοντέλου έχουν προτείνει στην αρμόδια Επιτροπή των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης

Για να διαβάσετε σχετικό ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ