Γ. Ραγκούσης: Εκπλήξεις στα στοιχεία για τα οικονομικά δήμων

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης να ανακοινώσει τα στοιχεία για τα οικονομικά των δήμων και -όπως ο ίδιος σημείωσε στο MEGA– αναμένονται… εκπλήξεις!

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών αποκάλυψε ότι πρόσφατα ο δήμαρχος της Ρόδου του ανέφερε ότι έχει επιπλέον 500 υπαλλήλους με την ενοποίηση που έκανε ο «Καλλικράτης» οι οποίοι μπορούν να διατεθούν σε υπηρεσίες του νησιού που έχουν ελλείψεις, όπως π.χ. το ΙΚΑ και το νοσοκομείο. Υπενθύμισε δε ότι πριν την ενοποίηση «έρχονταν οι δήµαρχοι στην Αθήνα και διεκδικούσαν θέσεις συµβασιούχων για να καλύψουν ανάγκες πραγματικά κενά».

Από Σεπτέμβριο οι νέοι μισθοί με το ενιαίο μισθολόγιο

Ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι το ενιαίο μισθολόγιο θα ψηφισθεί το επόμενο διάστημα και πάντως μέσα στο καλοκαίρι: «Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε μαζί με το υπουργείο Οικονομικών ολοκληρώσει τις εναλλακτικές προτάσεις και στόχος είναι να ψηφισθεί μέσα στο καλοκαίρι. Εφόσον αυτό καταστεί δυνατό οι δημόσιοι υπάλληλλοι θα λάβουν του νέους μισθούς τους από Σεπτέμβριο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.

Για «πόθεν έσχες»

Τις επόμενες ημέρες, εξάλλου, όπως σημείωσε ο κ. Ραγκούσης, θα δοθούν στη δημοσιότητα οι προτάσεις της επιτροπής για το «πόθεν έσχες» των πολιτικών και τα οικονομικά των κομμάτων. Στις προτάσεις αυτές προβλέπεται και αναδρομικός έλεγχος των οικονομικών στοιχείων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, θα επιδιωχθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Περί Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, η εφαρμογή του νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση «θα δώσει τη δυνατότητα να υπάρχει πια και να λειτουργεί σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα το Δημόσιο με έναν ηλεκτρονικό, άρα με έναν απλό απογραφειοκρατικοποιημένο τρόπο, και να παρέχει μία σειρά από υπηρεσίες, που σήμερα για να τις πάρει ο πολίτης πρέπει ή να ταλαιπωρηθεί στην ουρά ή, στην καλύτερη περίπτωση για αυτόν, να πάει στα ΚΕΠ».

Δηλαδή, με λίγα λόγια, ένας πολίτης ή μια επιχείρηση μπορεί «να παίρνει ηλεκτρονικά από το σπίτι του, από τον υπολογιστή του μία σειρά από υπηρεσίες».

Για το video της συνέντευξης του υπουργού Εσωτερικών κάντε κλικ εδώ

Για να διαβάσετε πώς σχολίασε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Χρήστος Ζώης τη συνέντευξη του υπουργού Εσωτερικών στο MEGA, αλλά και τι απάντησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης στα λεγόμενά του για τα οικονομικά των ΟΤΑ, πατήστε εδώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ