φωτίου-εντός-του-ιανουαρίου-θα-ανοίξε-66546
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 17.01.2017 | 14:44

Φωτίου: Εντός του Ιανουαρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για το ΚΕΑ

«Μέσα στον Ιανουάριο θα ανοίξει η πλατφόρμα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Εκείνοι που βρίσκονταν κάτω από το δίχτυ προστασίας, είτε με την κάρτα αλληλεγγύης, είτε στους 30 Δήμους με το πιλοτικό ΚΕΑ θα διασφαλιστούν και τον Ιανουάριο», ανέφερε, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Η αναπληρώτρια υπουργός μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ανέφερε ότι, «η εφαρμογή του προγράμματος παύει να είναι πιλοτική και αφορά πλέον όλη την Ελλάδα».

Η ίδια αναφέρθηκε και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, αναφέροντας ότι, «επιδιώκεται να εξωρθολογιστούν και να σχεδιαστούν σωστά, για να αποτελέσουν ένα τρίπτυχο, με τα σχολικά γεύματα και το ολοήμερο σχολείο».

«Με τη λειτουργία τους εντός των σχολικών μονάδων και όχι σε διάφορα κτίρια όπως γίνεται μέχρι σήμερα», ανέφερε, «τα δημόσια σχολεία θα μετατραπούν σε σημαντικό κύτταρο της κοινωνίας και θα μπορούν να απασχολούν τα παιδιά δημιουργικά, εφόσον το επιθυμούν οι γονείς τους».

Ποινικές διώξεις για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Η αναπληρώτρια υπουργός αναφέρθηκε και στην εξεταστική για τα δάνεια προς κόμματα και ΜΜΕ» για την οποία είπε ότι «αποκαλύφθηκε ότι υπήρχε ένα τρίγωνο μεταξύ κομμάτων, καναλαρχών και τραπεζών».

«Όσοι είδαν τις συνεδριάσεις διαπίστωσαν αυτό που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ δύο χρόνια πριν από τις εκλογές», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «και το κέρδος είναι ότι όλα αυτά καταγράφηκαν στη συνείδηση και τη μνήμη του ελληνικού λαού».

«Τα στοιχεία τα οποία είναι καταγεγραμμένα και εγείρουν ποινικές διώξεις θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα», ανέφερε η κ. Φωτίου, «και αυτό είναι το νέο στοιχείο σε σχέση με το τι γινόταν σε παρόμοιες περιπτώσεις τα προηγούμενα χρόνια». «Μία εξέταση σε βάθος των ποινικών ευθυνών μπορεί να αποκαλύψει και άλλους είδους σχέσεις», πρόσθεσε, και απέδωσε την μη απόδοση ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα στο γεγονός ότι οι εξεταστικές επιτροπές δεν λειτουργούν ως δικαστήρια και δεν υποκαθιστούν τη Δικαιοσύνη».

«Εάν η έρευνα της Δικαιοσύνης προσκρούσει σε πολιτικά πρόσωπα, το θέμα θα ξαναρθεί στη Βουλή», συμπλήρωσε.

Για τη συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και τις δηλώσεις του Σόιμπλε για νέο πρόγραμμα, σε περίπτωση αποχώρησής του, δήλωσε ότι, «εκείνο που προέχει είναι να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και να ξεκαθαρίσει η θεμελιακή αντίφαση Γερμανίας και ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους». Η ελληνική κυβέρνηση χαιρετίζει θετικά το γεγονός ότι, ο Σόιμπλε έθεσε το θέμα του ΔΝΤ και για πρώτη φορά αναγνώρισε ότι ο ESM μπορεί να αναλάβει μόνος του το ελληνικό πρόγραμμα», πρόσθεσε, «και εφόσον δεν υπάρξει αλλαγή των συμφωνηθέντων δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα».