ερτ-τα-τρία-σενάρια-που-δεν-οδηγούν-σε-254826
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 19.06.2013 | 08:55

ΕΡΤ: Τα τρία σενάρια που (δεν) οδηγούν σε εκλογές

Σενάρια επί σεναρίων για το τι μέλλει γενέσθαι με την ΕΡΤ διοχετεύονται τις τελευταίες ώρες από το Μαξίμου και από άλλες «κυβερνητικές» πηγές ενόψει της απογευματινής συνάντησης των αρχηγών.

Υπό το βάρος μιας (αβέβαιης έκβασης) εκλογικής αναμέτρησης και μόνο (επικίνδυνο) «μαξιλαράκι» τη Χρυσή Αυγή,  συνεργάτες και «παρατρεχάμενοι» του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργείου Οικονομικών «ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα» κατά την έκφραση έμπειρου κοινοβουλευτικού άνδρα με τον οποίο μίλησε η aftodioikisi.gr.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι στο πλαίσιο των επανειλημμένων «διαρροών», κάποιοι έφτασαν στο σημείο να μιλήσουν και εξ ονόματος του προέδρου του ΣτΕ Κ. Μενουδάκου, με αποτέλεσμα ο ίδιος να διαψεύσει κατηγορηματικά ότι έκανε τις συγκεκριμένες «διαρροές» – ερμηνείες αναφορικά με την απόφασή του για την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με αυτά τα σενάρια που στην ουσία επαναφέρουν την αρχική πρόταση Σαμαρά για πρόσληψη συμβασιούχων με δίμηνες συμβάσεις, τη νέα ΕΡΤ θα τη λειτουργήσουν μέχρι τον Αύγουστο οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι. Ωστόσο, ο αριθμός τους ποικίλει:

-Το «κακό», για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, σενάριο που έριξαν πρώτα οι εν λόγω «κυβερνητικές» πηγές ήταν η λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με πρόσληψη 30 ατόμων. Πρόκειται για το σενάριο που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε εκλογές.

-Το «μεσαίο» σενάριο που άρχισε να κυκλοφορεί από χθες το βράδυ μετά τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης κάνει λόγο για πρόσληψη με δίμηνες συμβάσεις 1000-1200 εργαζομένων της σημερινής ΕΡΤ και στη ουσία αποτελεί επαναφορά αλλά σε προσωρινή μορφή των σχεδίων της κυβέρνησης για τη ΝΕΡΙΤ. Πρόκειται για ένα σενάριο που μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές, καθώς αφενός οι κυβερνητικοί εταίροι έχουν βάλει ψηλά τον πήχη για την ΕΡΤ και αφετέρου δεν πρόκειται να οδηγήσει σε αποχώρηση από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής τους εργαζόμενους στη δημόσια ραδιοτηλεόραση

-Το «καλό» σενάριο, σύμφωνα με το οποίο όλοι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ πλην εκείνων της ραδιοτηλεόρασης και των Μουσικών Συνόλων που, φαίνεται ότι δεν καλύπτονται από την απόφαση του ΣτΕ, να προσληφθούν με δίμηνες συμβάσεις και να λειτουργήσουν τη μεταβατική δημόσια ραδιοτηλεόραση έως την ψήφιση του σχεδίου νόμου για τη ΝΕΡΙΤ. Πρόκειται για ένα σενάριο που δεν μπορούν να απορρίψουν οι δύο εταίροι της κυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.