Εργολήπτες δημοσίων έργων κατέλαβαν το κτήριο Αποκ. Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης

Σε συμβολική κατάληψη του κτηρίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, προχώρησαν εργολήπτες δημοσίων έργων από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι ζητούν την άμεση καταβολή των οφειλομένων από το κράτος, που υπολογίζονται πανελλαδικά σε δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, εκφράζουν και την έντονη αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τα δημόσια έργα.

«Από τις 40 Ανώνυμες Επιχειρήσεις του κλάδου, οι τέσσερις εξ αυτών έχουν ήδη προσφύγει -φέτος- για υπαγωγή τους στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα και μέχρι το τέλος του 2011 το φαινόμενο αυτό θα λάβει διαστάσεις χιονοστιβάδας», τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πιστοποιημένων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων και Τεχνικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Γάγαλης. Συμπλήρωσε δε, ότι ο σύνδεσμος μπορεί να αριθμεί τυπικά 1.600 μέλη, τα μισά όμως εξ αυτών είναι ενεργά, ενώ το 95% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου βρίσκονται σε πλήρη απραξία και «ανοίγουν τα γραφεία τους για να παίξουν τάβλι, αφού δεν έχουν κατασκευαστική δραστηριότητα, λόγω έλλειψης αντικειμένου και ρευστότητας».

Να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της κατάληψης θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους στο μέλλον των κινητοποιήσεων τους.