Επίσκεψη Κουρουμπλή στη Γενική Γραμματεία Ισότητας

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής επισκέφθηκε σήμερα την Γενική Γραμματεία Ισότητας.

Ο Υπουργός κατά την επίσκεψή του υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που έχει ο τομέας αυτός και την ανάγκη να μειωθούν στο ελάχιστο οι διακρίσεις, καθώς η διαφορετικότητα κάθε ανθρώπου συνιστά θεμελιώδες δικαίωμά του.

Και πρόσθεσε:

«Πρέπει να είμαστε σε ανοιχτή διαβούλευση και συνεννόηση, εμείς ως πολιτική ηγεσία, με την Γενική Γραμματεία Ισότητας ώστε να συμβάλουμε κατά τον δυνατόν, στο να μπολιαστεί η κοινωνία με τις αντιλήψεις της ισότητας. Σκέφτομαι να θεσμοθετήσουμε ένα συμβούλιο εσωτερικής πολιτικής με τις γενικές γραμματείες του Υπουργείου Εσωτερικών, ώστε σε συνεννόηση και συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Ισότητας,  να προωθηθούν τα μεγίστης σημασίας αυτά ζητήματα που αφορούν στην ισότητα.

Σε ορισμένους αυτή η συζήτηση ενδεχομένως να φαντάζει πολυτέλεια, αλλά αν ζήσει κάποιος έστω και στο ελάχιστο τον ρατσισμό, αντιλαμβάνεται την σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών προκειμένου να περιοριστούν τέτοιες δύσκολες καταστάσεις. Τέλος, θα πρέπει να λάβουμε μέτρα προς την κατεύθυνση της συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την διεξαγωγή σεμιναρίων και την ένταξη των ζητημάτων ισότητας στην Αστυνομία».