Εισαγγελική παρέμβαση για τους μετανάστες του Μεγάρου Υπατία

Τα δημοσιεύματα του Τύπου για παρεμπόδιση κλιμακίων του ΚΕΕΛΠΝΟ να εισέλθουν στο νεοκλασικό της οδού Πατησίων προκάλεσαν την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένης Ράικου, η οποία η οποία διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα δημοσιεύματα είναι βάσιμα και αν προκύπτουν αξιόποινες πράξεις. Την υπόθεση θα αναλάβει εισαγγελέας Πρωτοδικών.

Χθες, ο α’ περιφερειάρχης υγείας Αττικής Α. Μηλιώνης είχε αντικρούσει την κατηγορία για αδιαφορία γιατρών και νοσοκόμων στο θέμα της υγείας των απεργών πείνας-μεταναστών που μεταφέρονται στα νοσοκομεία, κάνοντας λόγο για «απερίγραπτη» δήλωση με ιδίους σκοπούς και εκφράζοντας παράλληλα το φόβο του για κίνδυνο να υπάρξει νεκρός.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης έκανε λόγο για «πολιτικούς καθοδηγητές» των μεταναστών που εμποδίζουν την άμεση επαφή και το διάλογο με τους μετανάστες, καθιστώντας τους μάλιστα ως υπεύθυνους για την υγεία των απεργών πείνας. Επανέλαβε, μάλιστα, εκ νέου πως μόνη διέξοδος για τους μετανάστες είναι το καθεστώς ανοχής, δηλ. 6+6 μήνες, όπως προβλέπει ο νόμος, κάτι στο οποίο συνεπικούρησε και ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης (βλ. το σχετικό θέμα της aftodioikisi.gr κάνοντας κλικ εδώ).

Ωστόσο, οι μετανάστες έφεραν την πρώτη αντιπαράθεση Γιάννη Ραγκούση-Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς ο δεύτερος με δήλωσή του είπε ότι θα ασκήσει πίεση στους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο θέμα προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος απώλειας ανθρώπινης ζωής (βλ. περισσότερα για τη νέα ενδοκυβερνητική κόντα στην κυβέρνηση πατώντας εδώ).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ