διοικητική Μεταρρύθμιση: Υιοθέτηση των προτάσεων ΚΕδΚΕ και ΕΝΑΕ υποσχέται ο Π. Παυλόπουλος

Με βάση τις προτάσεις των συνεδρίων της ΚΕδΚΕ και της ΕΝΑΕ που πραγματοποιούνται μέσα στο Νοέμβριο αλλά και αφού εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι οικονομικοί πόροι θα προχωρήσει η διοικητική Μεταρρύθμιση. Τα παραπάνω δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος από τη Ρόδο, ο οποίος για πρώτη φορά έκανε λόγο για άμεση εκλογή του Περιφερειάρχη.

«Θα πράξω αυτό που θα εισηγηθούν η ΚΕδΚΕ και η ΕΝΑΕ αλλά η βούληση, η πρόθεση υπάρχει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα Λαέρμα και πρόσθεσε: «Θέλω, όμως, να συνεννοηθώ και με τις δύο οργανώσεις της Αυτοδιοίκησης, πως τελικά προχωράνε ενόψει των έκτακτων οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος ολόκληρος και η χώρα μας. Το να προχωράει κανείς σε μεταρρυθμίσεις χωρίς την εξασφάλιση των οικονομικών πόρων, είναι κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο».

Παράλληλα ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση θα είναι συνολικό όργανο «με Πρόεδρο ο οποίος μπορεί και πρέπει να εκλέγεται άμεσα, ενώ όσον αφορά στις αρμοδιότητες, αυτές αναμένεται να είναι πιο σημαντικές από αυτές που έχει σήμερα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αφού η Περιφερειακή θα παρεμβαίνει πιο δυναμικά σε επίπεδο Περιφερειακής Ανάπτυξης».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση