Με διαβατήριο 4,6 εκατ ευρώ η φέτα «ταξιδεύει» στις διεθνείς αγορές

Με ομόφωνη απόφαση του νέου ΔΣ του ΕΛΓΟ Δήμητρα, η υλοποίηση δύο προγραμμάτων προώθησης της φέτας στις διεθνείς αγορές, ύψους 6,3 εκατ ευρώ, είναι πια γεγονός.

Μετά τη λήψη σχετικής απόφασης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου υπέγραψε την ανάθεση υλοποίησης δύο προγραμμάτων με τίτλο «Feta PDO. Let’s get real!», τα οποία απευθύνονται:

στις αγορές της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας, συνολικού κόστους 2.916.640 ευρώ με ποσοστό χρηματοδότησης 75% από την Ε.Ε. στις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά, συνολικού κόστους 3.373.224 ευρώ με ποσοστό χρηματοδότησης 85% από την ΕΕ.

Μέσα από τα προγράμματα προώθησης θα αναδειχθεί στις αγορές-στόχους η ποιότητα, η παράδοση, η μοναδικότητα, η γνησιότητα και η αυθεντικότητα που σχετίζονται με την Φέτα ΠΟΠ, ώστε να την καταστήσει συνειδητή επιλογή των καταναλωτών, αυξάνοντας έτσι το μερίδιο αγοράς και τις εξαγωγές.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αποστόλου, ανέφερε:
«Διεκδικήσαμε από την Ε.Ε. νέα ολιγοήμερη παράταση και επισπεύσαμε τις διαδικασίες, ώστε η νέα διοίκηση του ΕΛΓΟ Δήμητρα να λάβει τις σχετικές αποφάσεις και να είμαστε σε θέση σήμερα να αναθέσουμε την υλοποίηση των προγραμμάτων. Η στήριξη της κτηνοτροφίας αποτελεί στρατηγική μας προτεραιότητα».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΦΕΤΑ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ