Αττική: 7 δημάρχοι καλούν Ραγκούση για τις πολεοδομίες

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση για τα σοβαρά προβλήματα τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης και αφορούν στη λειτουργία των υπηρεσιών της πολεδομίας, καθώς ταλαιπωρούν τους πολίτες και εμποδίζουν τη δημοτική Αρχή να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, ζητούν οι δήμαρχοι Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης, Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, Αιγάλεω Χρήστος Καρδαράς, Αγ. Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, Ελευσίνας Γιώργος Αμπατζόγλου, Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης και Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος.

Μετά τη κοινή σύσκεψη που είχαν στο Δημαρχείο Πειραιά, με πρωτοβουλία του κ. Κορτζίδη, οι δήμαρχοι με ανακοίνωσή τους δηλώνουν έτοιμοι να προτείνουν λύσεις τις οποίες θα συζητήσουν με τον κ. Ραγκούση, καθώς διαπιστώνουν:

«Ανεπάρκεια προσωπικού. Σημαντικός αριθμός στελεχών των πολεοδομικών γραφείων, αντί να μεταφερθεί στους δήμους, όπως θα ήταν και το λογικό, «εγκλωβίστηκε» στην περιφέρεια.

»Έλλειψη πόρων για τη μισθοδοσία όσων υπαλλήλων μεταφέρθηκαν στους δήμους και για τα λειτουργικά έξοδα, γεγονός που οφείλεται στην καθυστέρηση απόδοσης των ΚΑΠ, καθώς και στη μη αποστολή του συνόλου τις υλικοτεχνικής υποδομής που αντιστοιχούσε στις υπηρεσίες αυτές.

»Δεν έχουν προσδιοριστεί με ακρίβεια οι αρμοδιότητες των εν λόγω πολεοδομικών γραφείων.

»Απουσία κατάλληλων νομοθετικών ρυθμίσεων για πρόστιμα αυθαιρέτων κ.ά.

»Αναρχία στη διατήρηση των αρχείων των αδειών μετά τις ανακατατάξεις».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ