αποκλειστικο-αυτό-είναι-το-τελικό-πολ-105590
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 28.06.2016 | 10:29

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτό είναι το τελικό πολυνομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση (pdf)

Με μειον 10 άρθρα (από 150 το αρχικό σε 140 το τελικό) δόθηκε χθες στους αιρετούς το ΠΟΛΥΝOMOΣΧΕΔΙΟ του υπουργείου Εσωτερικών που ρυθμίζει θέματα Αυτοδιοίκησης. Το νομοσχέδιο το οποίο δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα η aftodioikisi.gr, περιλαμβάνει έξι κεφάλαια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ

ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ Ο.Τ.Α.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΚΑΙ Ο.Τ.Α.

Με το αρθρο 12 η Αποκεντρωμένη Μακεδονίας «σπάει» σστα δύο: Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Με το άρθρο 17 σε αντίθεση με το αρχικό ν/σ δίνεται η δυνατότητα στις δημοτικές επιχειρήσεις με ειδικό σκοπό τη λειτουργία τηλεοπτικού ή ραδιοφωνικού σταθμού, που δεν λειτουργούν ως ανώνυμες εταιρίες, εξακολουθούν να λειτουργούν νόμιμα με το ίδιο.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Με το άρθρο 29 ρυθμίζονται θέματα μετατάξεων- μεταφοράς Προσωπικού Δημοσίου- ΝΠΔΔ και ΟΤΑ α΄και β΄ βαθμού, ενώ με το άρθρο 30 η μεταφορά προσωπικού στους ΟΤΑ και με επόμενα άρθρα θέματα αποσπάσεων και μετατάξεων προσωπικού στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ. Παράλληλα ρυθμίζονται θέματα Δημοτικών Αστυνομικών (άρθρο 49) και σχολικών φυλάκων (άρθρο 50), ενώ με το άρθρο 53 καθορίζεται το ύψος του επιδόματος ανθυιγιεινής εργασίας.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ

ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Ο.Τ.Α.

Με το άρθρο 59 αλλάζουν οι αντιμισθίες αντιδημάρχων και οι αποζημιώσεις δημοτικών συμβούλων, ενώ με άλλα άρθρα ρυθμίζονται θέματα υποβολής οικονομικών στοιχείων Ο.Τ.Α.. αλλά και θέματα δημοσιονομικής διαχείρισης Ο.Τ.Α., δανείων ΟΤΑ, θέματα προσωπικού ΔΕΥΑ κλπ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Με το άρθρο 118  θεσμοθετείται Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού των Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με το άρθρο 119 Βάση Δεδομένων Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας ΟΤΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΚΤΟ

ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Περιλαμβάνει διάφορες διάσπαρτες διατάξεις.

ΠΟΛΥΝOMOΣΧΕΔΙΟ

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ