«Ανταρσία» ανδρών ΜΑΤ κατά ηγεσίας ΕΛ.ΑΣ. για την Κερατέα

Κατά της φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας στρέφεται η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής (ΕΑΣΥΑ), με την κατάθεση τις επόμενες ημέρες μήνυσης για την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων και τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας των ανδρών στα ΜΑΤ στην περιοχή της Κερατέας, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανάφορά της προς το διευθυντή ΥΑΤ. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, προετοιμάζεται κατάληψη του κτιρίου των ΜΑΤ για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Όπως καταγγέλλει η ΕΑΣΥΑ, παραβιάζονται κατά συρροή τα ωράρια εργασίας που φθάνουν ακόμα και τις 16 ώρες ημερησίως, ενώ κινδυνεύει άμεσα η σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών με την εντολή από τα ανώτατα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. για διάσπαση των διμοιριών σε «υποομάδες 3-4 ατόμων, χωρίς να έχουν καμία υποστήριξη και αλληλοκάλυψη μεταξύ τους» (κλικ εδώ για να δείτε το έγγραφο).

Στο μεταξύ, αναβολή για τις 24 Μαΐου πήρε η αντιπαράθεση Δημοσίου-Δήμου Λαυρεωτικής για το ΧΥΤΥ Ομβριοκάστρου Κερατέας, μετά την αναβολή της εκδίκασης της έφεσης κατά ακυρωτικής απόφασης του Ειρηνοδικείου Λαυρίου για την κατασκευής της χωματερής (βλ. θέμα aftodioikisi.gr εδώ).

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα οι αστυνομικοί της Αττικής είχαν αποκλείσει για τον ίδιο λόγο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (κλικ εδώ για δείτε το σχετικό θέμα της aftodioikisi.gr).

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ