κινητικότητα-ο-σεισμός-επίσπευσε-τη-μ-232304
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 03.02.2014 | 16:20

Κινητικότητα: Ο σεισμός επίσπευσε τη μετακίνηση 152 υπαλλήλων από τη ΓΓ Δημοσίων Έργων

Ολοκληρώθηκε, από το αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο και το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), η κατάρτιση των οριστικών πινάκων κατάταξης 152 υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, που είχαν ενταχθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Ο τελικός  πίνακας διάθεσης των υπαλλήλων απεστάλη ήδη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

H κατάρτιση των οριστικών πινάκων κατάταξης αφορά συνολικά 152 υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, που είχαν ενταχθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Ο τελικός  πίνακας διάθεσης των υπαλλήλων απεστάλη ήδη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Η κατάταξη αυτή αφορά, στην παρούσα χρονική στιγμή, τους υπαλλήλους των Τομέων Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ) και του Τομέα Αποκατάστασης Πυροπλήκτων (ΤΑΠ) που δραστηριοποιούνται στη χωρική αρμοδιότητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου -Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επισημαίνει ότι αποφάσισε την επίσπευση της διαδικασίας αυτής λόγω της ειδικής συγκυρίας που έχει προκύψει μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά.

Η επανατοποθέτηση του προσωπικού αυτού στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση δίνει πλέον τη δυνατότητα στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου να ενεργοποιεί άμεσα το σύνολο των δυνάμεων αυτών όπου υπάρχει ανάγκη, στην προκειμένη περίπτωση στην Κεφαλονιά, όπως επισημαίνεται από το ΥΔΜΔ, το οποίο προσθέτει:

Οι υφιστάμενες δομές ενδυναμώνονται και αναβαθμίζονται σε έναν μόνιμο μηχανισμό αποκατάστασης φυσικών καταστροφών και υλοποίησης δράσεων στον τομέα της πολιτικής προστασίας σε άμεση επαφή και συνεργασία με τις άλλες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αλλά και των ΟΤΑ Α’ και Β΄ Βαθμού.

Με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται ο συντονισμός των δράσεων και δημιουργούνται συνέργειες για την καλύτερη αξιοποίηση των εξειδικευμένων στελεχών και των διαθέσιμων τεχνικών μέσων, κάτι που δεν μπορούσε να επιτευχθεί αποτελεσματικά με την πολυδιάσπαση που παρουσίαζε η προηγούμενη δομή των ΤΑΣ Μεσσηνίας, Αχαΐας, Λευκάδας και Ηλείας.