Θεσσαλονίκη: Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ΤοπΣα ΕΡΜΗΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου η Ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου «Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση “ΕΡΜΗΣ”» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Πλατεία Μοριχόβου 1).

Η Ημερίδα διοργανώθηκε από την Α.Σ. ΤΟΠΣΑ ΕΡΜΗΣ στο πλαίσιο της Πράξης «Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση “ΕΡΜΗΣ”», η οποία εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, 2007-2013, με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, με συντονιστή εταίρο τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, και εταίρους το ΚΕΚ Κ.Α.ΕΛ.Ε. της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και την Asset Τεχνολογική.

Ο στόχος του προγράμματος ήταν η επαγγελματική αποκατάσταση των ενενήντα ανέργων ωφελουμένων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Η κα Χριστίνα Μολφέση, Υπεύθυνη της Πράξης ΤΟΠΣΑ ΕΡΜΗΣ αναφέρθηκε στα αποτελέσματα επίτευξης του στόχου και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Σύμπραξη για την επαγγελματική αποκατάσταση των Ωφελουμένων, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στην αγορά εργασίας.

Η κα Χαρά Μάρδα, Υπεύθυνη παραρτήματος Κ.Α.ΕΛ.Ε. Θεσσαλονίκης, μέλος Δ.Σ. Α.Σ. ΤΟΠΣΑ ΕΡΜΗΣ, αναφέρθηκε στην κατάρτιση των ωφελουμένων στο πλαίσιο του Προγράμματος, παραθέτοντας στοιχεία αναφορικά με το αντικείμενο που αναπτύχθηκε σε κάθε τμήμα κατάρτισης.

Στη συνέχεια, ο κ. Στυλιανός-Μάνος Ανδρεάδης, Υπεύθυνος Έργου Asset Τεχνολογική, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Α.Σ. ΤΟΠΣΑ ΕΡΜΗΣ παρουσίασε τις δράσεις συμβουλευτικής που υλοποιήθηκαν για την προώθηση των ωφελουμένων στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα και παράλληλα έκανε ενημέρωση για τα δύο προγράμματα που αναμένεται να δημοσιευτούν για την υποστήριξη ίδρυσης νέων επιχειρήσεων.

Κατόπιν, ο ωφελούμενος κ. Δημήτριος Σ. Αγιος, παρουσίασε την επιχείρηση «Εργαστήριο Βυζαντινής Αγιογραφίας» η οποία συστάθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Τέλος ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελής Φιλιππίδης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην Ημερίδα, καθώς και τους εταίρους για την άψογη συνεργασία και την προσπάθεια που κατέβαλαν για την επιτυχημένη υλοποίηση του έργου και εξέφρασε τη δέσμευση όλων των εταίρων ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τους ωφελούμενους ακόμη και μετά το πέρας του Προγράμματος.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤΟΠΣΑ ΕΡΜΗΣ


Αφήστε μια απάντηση