συπα-κανένας-εργαζόμενος-αδιάφορος-γ-7472
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 26.09.2017 | 10:16

ΣΥΠΑ: Κανένας εργαζόμενος αδιάφορος για την περιβαλλοντική καταστροφή

Την ανάγκη να μη μείνει αδιάφορος κανένας εργαζόμενος απέναντι στην ασυδοσία και την καταστροφή της ζωής, της ασφάλειας, του περιβάλλοντος, επισημαίνει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής, με αφορμή το ναυάγιο του “Αγία Ζώνη ΙΙ”, αλλά και όσα αποκαλύπτονται.

Η ανακοίνωση του ΣΥΠΑ:

Ζούμε ένα ακόμα τρανταχτό παράδειγμα αδιαφορίας της κυβέρνησης για τις επιπτώσεις που έχουν στην ζωή μας τα εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος. Αυτό με το πρόσφατο του πλοίου Αγία Ζώνη ΙΙ, στον Σαρωνικό κόλπο. Στο όνομα της κερδοφορίας των εφοπλιστών και αυτή η κυβέρνηση όπως και όλες οι προηγούμενες δίνουν τα ρέστα τους.

Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε να δίνονται άδειες σε παμπάλαια πλοία, με προσωπικό που ο αριθμός του δεν φτάνει για να επανδρώσει ούτε βάρκα.

Δεν είναι δυνατόν να αποδεχόμαστε έναν κρατικό μηχανισμό, που να μην κινητοποιείται άμεσα για να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα από την διάχυση του πετρελαίου και να εκχωρεί αρμοδιότητες ελέγχου των ιδιωτών σε ιδιώτες.

Δεν είναι δυνατόν να αποδεχόμαστε το προκλητικό καθεστώς φοροαπαλλαγών, φοροασυλίας και λαθρεμπορίου για τους εφοπλιστές, την ώρα που απογιώνεται η φοροληστεία του λαού.

Η κυβέρνηση, οι εφοπλιστές και τα κόμματά τους αυτά προωθούν, έτσι λειτουργούν, γιατί πάνω απ’ όλα βάζουν την κερδοφορία τους.

Εμείς με κριτήριο την εξυπηρέτηση τις λαϊκές ανάγκες, την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που οργανώνουν την Παράσταση Διαμαρτυρίας την Τετάρτη 27-9-2017 για να :

  • Απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την άμεση αντιμετώπιση της ρύπανσης. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία να αναλάβει το κόστος, έτσι ώστε να μη μετακυλιστεί στο λαό.
  • Δυναμώσει η πάλη για σταθερή δουλειά με δικαιώματα στους ναυτεργάτες και σε όλους τους κλάδους.
  • Αντισταθούμε στα αναπτυξιακά σχέδια κυβέρνησης και άρχουσας τάξης, που θυσιάζουν την υγεία, το περιβάλλον και γενικότερα τα δικαιώματα των εργαζομένων στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας, να παλέψουμε για ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, αυτόν που θα βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες μας και όχι το κέρδος.