Ο Άρειος Πάγος κρίνει το «αγκάθι» με τους συμβασιούχους

«Πιλότος» για τη μονιμοποίηση ή όχι χιλιάδων συμβασιούχων θεωρείται η συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, μεθαύριο Πέμπτη, για τις συμβασιούχους καθαρίστριες του ΟΠΑΠ, που εργάστηκαν στον Οργανισμό από το 1991 μέχρι το 1998.

Οι εισηγήσεις τόσο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε όσο και του αρεοπαγίτη Ανδρέα Δουλγεράκη είναι αρνητικές, ακόμα και στις περιπτώσεις εκείνες που εξ αντικειμένου προκύπτει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όπως αυτές δηλαδή που παραδέχθηκε χθες το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων ότι καλύπτουν οι συμβασιούχοι του (βλ. σχετικό θέμα εδώ).

Οι δύο ανώτατοι δικαστικοί υποστηρίζουν ότι μετά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος και ενόψει της διατύπωσης του άρθρου 103 απαγορεύεται η μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, όπως και η μετατροπή των απασχολουμένων με σύμβαση έργου.

Την ίδια ημέρα, την Πέμπτη δηλαδή, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τους συμβασιούχους του Δημοσίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο του Αρείου Πάγου.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ