νοσοκόμες-και-νοσηλευτές-φεύγουν-από-197498
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 14.10.2014 | 07:47

Νοσοκόμες και νοσηλευτές φεύγουν από την Ελλάδα για να δουλέψουν στη Γερμανία -Ολη η διαδικασία

Αρχικά έφευγαν οι γιατροί από την Ελλάδα, λόγω κρίσης, για να πάνε στο εξωτερικό και πολλοί από αυτούς επέλεγαν την Γερμανία, τώρα φεύγουν νοσηλευτές και νοσοκόμες μέσω του Verein für Internationale Jugendarbeit VI.

Συγκεκριμένα άνεργοι νέοι και νέες με πτυχίο νοσηλευτικής που επιθυμούν να μετακινηθούν με ασφάλεια στη Γερμανία με σκοπό την εργασία μπορούν πλέον να ενημερώνονται από το γραφείο διασύνδεσης του Συλλόγου Διεθνούς Κοινωνικής Εργασίας για Νέους (Verein für Internationale Jugendarbeit VIJ) που άρχισε να λειτουργεί πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.

Ο Σύλλογος VIJ προετοιμάζει, συνοδεύει και υποστηρίζει άνεργους νέους και νέες που επιθυμούν να εργαστούν στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης της Γερμανίας (Στουτγκάρδη) στον κλάδο της Υγείας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Your first EURES job- Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES» το οποίο υλοποιεί με χρηματοδότηση από την ΕΕ. Η «Πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES» προσφέρει τη δυνατότητα στον συμμετέχοντα να λάβει οικονομική ενίσχυση για τη μετάβασή του στο εξωτερικό για επαγγελματική συνέντευξη, καθώς και για την εκπαίδευση (π.χ. μαθήματα γλώσσας), την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων και τα έξοδα μετεγκατάστασής του.

Ο Σύλλογος VIJ παρέχει μια εβδομάδα γνωριμίας στη Γερμανία όπου οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν το μελλοντικό χώρο εργασίας τους. Μετά την άφιξή τους στη Βάδη Βυρτεμβέργη παρέχεται συνοδευτική βοήθεια στο πλαίσιο μιας εβδομάδας καλωσορίσματoς καθώς και συμμετοχή στις μηνιαίες συμβουλευτικές συναντήσεις (6 μήνες) όπου ως θέματα συζήτησης τίθενται πιθανοί προβληματισμοί και λύσεις πάνω σε προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

Τα προαπαιτούμενα για να συμμετέχει κανείς στο πρόγραμμα είναι: να είναι μεταξύ 18-30 ετών, να έχει την ελληνική ιθαγένεια και να έχει βασικές γνώσεις της γερμανικής γλώσσας.

O σύλλογος VIJ “συνοδεύει” τον υποψήφιο σε όλα τα βήματά σου μέχρι την πρόσληψη. Συγκεκριμένα:

1. Ο υποψήφιος παίρνει από τον Σύλλογο μια λίστα με όλα τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία πρέπει να προσκομίσει και στη συνέχεια ενημερώνεται αφού εξεταστούν όλα τα έγγραφα και στοιχεία του.

2. Καταχωρείται το προφίλ του στη βάση δεδομένων και του προτείνονται πιθανοί εργοδότες.

3. Παρέχεται στήριξη κατά τη διάρκεια της αίτησης για τα ανάλογα επιδόματα/παροχές που δικαιούται.

4. Οργανώνονται συναντήσεις με πιθανούς εργοδότες μέσω Skype, ή στους χώρους του συλλόγου στην Ελλάδα και στη Γερμανία.

5. Οργανώνεται μια εβδομάδα γνωριμίας με τους μελλοντικούς εργοδότες ώστε να αποφασίσει μόνος του ο ενδιαφερόμενος

6. Μέλημα του Συλλόγου είναι το συμβόλαιο που θα προσφερθεί να είναι διάρκειας τουλάχιστον ενός έτους, και έτσι ο ενδιαφερόμενος θα έχει τον κατάλληλο χρόνο να γυρίσει στην Ελλάδα και να προγραμματίσει την μετακίνησή του στη Γερμανία.

7. Μόλις φτάσει στη Γερμανία, του παρέχεται συνοδευτική βοήθεια για να διασφαλιστεί η ομαλή έναρξη της εργασίας του.

8. Στις μηνιαίες συμβουλευτικές συναντήσεις του Συλλόγου ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να ανταλλάξει γνώμες και προβληματισμούς με τους αρμοδίους του Συλλόγου καθώς και με άλλους Έλληνες συναδέλφους του.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν κατά τις ώρες 10.00-14.00 στο τηλέφωνο 2310272529

2310272529 ή να επισκεφθούν στο γραφείο διασύνδεσης του Συλλόγου στη Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλους 4) κατόπιν ραντεβού ή να στείλουν το βιογραφικό τους στο email: [email protected]

Πηγή:  iefimerida.gr