Αναβλήθηκε η συνάντηση Γεροβασίλη με ΠΟΕ – ΟΤΑ

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση, της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, με μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ, εξαιτίας της διενέργειας συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα μιλήσει ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ αρχικά το περιεχόμενο της συνάντησης μεταξύ των συνδικαλιστών και της υπουργού, ήταν το θέμα της αξιολόγησης στους δήμους, διαρροές από την «πράσινη» ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ, υποστηρίζουν ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ΠΟΕ-ΟΤΑ στη συνάντηση θα θέσει θέμα μόνο για την ανάκληση του άρθρου 84 του Ν.4484/2017 και ψήφιση νέας διάταξης, «που να προβλέπει ισότιμη δυνατότητα εξέλιξης χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις με βάση τις οργανικές διατάξεις του κάθε δήμου» για την μετακίνηση των προϊσταμένων στις Υπηρεσίες των ΚΕΠ.

Ωστόσο και κατά την διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρος της, Γ. Πατούλης, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη συνάντηση θα αφορούσε την αξιολόγηση στους δήμους. Μάλιστα άφησε αιχμές για την ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ότι ενώ αρχικά θα συμμετείχε και η ΚΕΔΕ, όπως είχαν συμφωνήσει σε προηγούμενη μεταξύ τους συνάντηση, τελικά η ΠΟΕ – ΟΤΑ, αποφάσισε να συναντηθεί μόνη της με την υπουργό.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλαγή πλεύσης της ΠΟΕ – ΟΤΑ, οφείλεται στις αντιδράσεις άλλων παρατάξεων που εκπροσωπούνται στην Εκτελεστική Επιτροπή, οι οποίες αντιτάχθηκαν στην προοπτική συνάντησης με την κ. Γεροβασίλη για το θέμα της αξιολόγησης.