ΑΔΕΔΥ: Στηρίζει δημόσιο υπάλληλο, εκπαιδευτικό που παραπέμπεται σε δίκη

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της το από 20-2-2018 ψήφισμα της ΔΟΕ, με ανακοίνωση της, εκφράζει τη στήριξή της στον συνάδελφο, μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ξάνθης, Σάββα Μελισσόπουλο, ο οποίος αναίτια και άδικα παραπέμπεται σε δίκη για ένα καθαρά υπηρεσιακό ζήτημα που διαχειρίστηκε τον Νοέμβριο του 2012, κατά την άσκηση των υπηρεσιακών του καθηκόντων, ως Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.

Ο συνάδελφος Μελισσόπουλος, αναφέρει στην ανακοίνωση της, η ΑΔΕΔΥ, με αίσθημα ευθύνης ανάλογο της θέσης του, προέβη σε μια επιβεβλημένη υπηρεσιακή και παιδαγωγική πράξη, η οποία υπαγορευόταν τόσο από το αίσθημα του καθήκοντος για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου συμφέροντος όσο και από το Συνταγματικό δικαίωμα των μαθητών στην Εκπαίδευση, εγκρίνοντας τις κατ΄ εξαίρεση εγγραφές, στο πλαίσιο του νόμου, 20 μουσουλμάνων μαθητών της περιοχής Εχίνου στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο, ενέργεια η οποία έτυχε και της στήριξης των εκπαιδευτικών, μέσω του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ξάνθης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συμπαραστέκεται στον δικαστικό αγώνα που δίνει ο συνάδελφος και περιμένει από τη Δικαιοσύνη να αναγνωρίσει την υπεύθυνη και παιδαγωγική στάση του, προχωρώντας στην πλήρη αθώωσή του.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΔΕΔΥ, ΣΤΗΡΙΞΗ, ΔΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ