ΑΔΕΔΥ: Και νέα μείωση μισθών με το ενιαίο μισθολόγιο

Σε νέες μισθολογικές απώλειες οδηγεί το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο. Αυτό υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, απαντώντας άμεσα στις δηλώσεις Ραγκούση για δίκαιο και σύγχρονο μισθολόγιο (βλ. σχετικό θέμα της aftodioikisi.gr, πατώντας εδώ), καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι σε κάθε περίπτωση «ικανή και αναγκαία συνθήκη διεξαγωγής διαλόγου και διαπραγματεύσεων για ένα νέο μισθολόγιο είναι η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού».

Στην ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζει ότι το πόρισμα για το ενιαίο μισθολόγιο «καταρρίπτει τον «μύθο» περί υψηλής συνολικής μισθολογικής δαπάνης στο δημόσιο τομέα» και «οδηγεί σε «νομιμοποίηση» των ήδη υφιστάμενων περικοπών στο Δημόσιο και σε νέες μειώσεις των ήδη χαμηλών αποδοχών. Μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε ακόμη δυσμενέστερη εισοδηματική θέση τους εργαζομένους στο Δημόσιο, οι οποίοι ήδη μετρούν απώλειες που φτάνουν έως και το 25%».

Η ΑΔΕΔΥ, σημειώνει στην ανακοίνωσή της, «διεκδικεί διαχρονικά ένα νέο μισθολόγιο που θα αναβαθμίζει τις αποδοχές της μεγάλης πλειοψηφίας των δημόσιων υπαλλήλων, θα θεραπεύει ανισότητες και θα βρίσκεται στον αντίποδα μιας άναρχης μισθολογικής δομής, η οποία δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα των πελατειακών σχέσεων της τελευταίας 25ετίας».

Βλ. περισσότερα για την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για το νέο ενιαίο μισθολόγιο πατώντας εδώ.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


Αφήστε μια απάντηση